Bakan Kılıç: Silah çekti iddiası alçakça bir iftira

Bakan Kılıç: Silah çekti 
iddiası alçakça bir iftira

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Meclis'teki tartışma sırasında CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün "Silahına davrandı" iddiasına sert cevap verdi

[Karar]

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "TBMM Genel Kurulu'nda silahına davrandığı" iddiasına, "Ben Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin bakanıyım. Bir bakan Genel Kurul'da silah mı taşır? Böyle bir şey olabilir mi? Alçakça bir iftiradır" yanıtını verdi.

Dava açacağım

Bakan Kılıç, Meclis'te gazetecilerin, TBMM Genel Kurulu'ndaki tartışmalar sırasında, "silahına davranıp CHP Grubu'na yöneldiğine" ilişkin bir internet sitesinde yer alan iddiayı sormaları üzerine, "Asla, böyle bir şey olur mu? Nereden çıkartıyorsunuz? Ben Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin bakanıyım. Türkiye Cumhuriyeti'nin Bakanı Genel Kurulda silah mı taşır? Böyle bir şey olabilir mi? Terbiyesizlik, alçakça bir iftiradır" diye konuştu.

Kılıç, iddia sahibinden özür beklediğini belirterek, "Aksi halde hukuki haklarımı kullanacağım" dedi.

Suriye ve Irak tezkerelerinin görüşmeleri öncesinde ise HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Genel Kurul'da yerinden söz alarak Bakan Kılıç'ın hakkındaki iddiaya cevap vermesini talep etti.

Cep telefonunu belinde taşıyor

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "CHP'den Sayın Özgür Özel de diğer arkadaşlar da şahit ki Sayın Bakan, cep telefonunu belinde taşıyor. Sayın Bakan gelirken cep telefonunu eline aldı ve buradaki arkadaşlar da gördü. Sayın Bakan'ın silah taşımadığını da ve bir bakanın Meclis Genel Kurulu'na bir silahla girmemesi gerektiğini hepimiz biliyoruz, Sayın Bakan da bu konunun bilincinde. Bu konuda üzücü olan şey şudur: Bu haberin bir takım internet sitelerine hemen bir şekilde havale edilmesi ve haber yapılması üzücüdür. Sayın Bakan da bu konuda hukuki işlem yapacağını açıklamıştır" dedi.

CHP'li Yaşar Tüzün'ün iddiası

Adalet Bakanlığı’na atanan Kenan İpek’in yemin etmesi sırasında CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, “Adaletin nerede şerefsiz” diye bağırmıştı. Çıkan kavgada CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, bu olay sonrasında Bakanlar Kurulu sırasında oturan yine Samsun Milletvekili olan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın silahına davrandığını öne sürmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN