Bakanlara yeni plaka

Bakanlara yeni plaka

Yeni hükümet sisteminde gözler kabineye atanacak isimler üzerine odaklandı. Ancak “Güçlü yürütme, güçlü Meclis” formülü ile özetlenen yeni dönemde TBMM ayağı da büyük önem taşıyor.

Bu çerçevede TBMM Başkanlık Divanı yanı sıra sayısı 18’i bulan ihtisas komisyonu başkanlıkları özellikle öne çıkıyor. 24 Haziran sürecinde mevcut kabineden 21 isim yeniden aday olarak Meclis’e girdi. Bu nedenle bu isimler istifa ettirilip dışarıdan bakan atanmazsa ihtisas komisyonu başkanlıkları için yarış daha da kızışacak. Ancak mevcut bakanlara, yönetim ve devlet tecrübeleri dikkate alınarak bu yarışta daha fazla şans tanınıyor. Böylece cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanması ile birlikte kırmızı plakalara veda edecek olan isimler, TBMM’de üstlenecekleri yeni görev nedeniyle plaka değiştirerek hizmete devam edecek.

TBMM'de halen 18 ihtisas komisyonu bulunuyor. Bu sayının artması bekleniyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim döneminde "TBMM bünyesinde 'Yurtdışı Türkler Komisyonu' adıyla bir daimi komisyon kurulmasını tavsiye edeceğiz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN