Bana ‘Akdenizli Hitchcock’ diyorlar

Bana ‘Akdenizli Hitchcock’ diyorlar

41 yıldır İtalya’da yaşayan yönetmen-senarist Ferzan Özpetek’in ilk gerilim filmi ‘Napoli Velata’ 28 Aralık’ta İtalya’da gösterime giriyor. Özpetek,bu filminden dolayı kendisine ‘Akdenizli Hitchcock’ denmeye başlandığını söyledi. 

Yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek’in ilk psikolojik gerilim türündeki filmi ‘Napoli Velata’nın basına tanıtımı Roma’da yapıldı. Film, dikkat çekici bir cinayet sahnesinin ardından, başroldeki genç adam Andrea (Alessandro Borghi) ile başrolü paylaştığı Adriana (Giovanna Mezzogiorno) arasında bir partide başlayan ve beklenmedik bir gelişme nedeniyle tek geceyle sınırlı kalan yıldırım aşkıyla açılıyor. Kente özel ritüeller ve duygusallık, mantık ve delilik arasında askıda kalmış gizemli şehir Napoli’de geçen hikâye, ani bir aşk, bir sır ve polisiye bir vaka arasına sıkışmış adli tıp doktoru Adriana’yı merkezine alıyor. Özpetek, İtalya’da 28 Aralık’ta 350 salonda gösterime girmesi beklenen 12’nci filmiyle ilgili yaptığı basın toplantısında bunun ilk gerilim filmi olduğunu söyledi. Özpetek beş yıl önce La Traviata operasını yönetmek için iki ay kaldığı Napoli’ye ve insanlarına tutulduğunu anlatarak, sıra dışı ritüellerin uygulanmakta olduğu, aynı zamanda çok dindar ve gizemli olan bu şehirden başka bir yerde bu filmi çekemeyeceğini söyledi. Filmin kastının ağırlıkla kadınlardan oluştuğu hatırlatılan Özpetek, bazı ritüellere atıfta bulunarak “Çünkü Napoli çok feminen bir şehir. Napoli, aslında bir kadındır” dedi.

ABD’li gerilim filmleri yönetmeni Alfred Hitchcock’a atıfla, bu filminin ‘Hitchcockvari’ olduğu yorumunu getirenler olduğu hatırlatılan Ferzan Özpetek, kendisine artık ‘Akdenizli Hitchcock’ dendiğini aktararak, “Herkesin kendi bakışı ve düşüncesi var ama benim anladığım kadarıyla bugünkü duygu çok güzeldi” dedi. Filmin Türkiye'de nisan ayında gösterime girmesi bekleniyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN