Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Harekat Merkezi'nde bilgi aldı

Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Harekat Merkezi'nde bilgi aldı

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinin yapıldığı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı harekat merkezine gelerek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarından operasyona ilişkin bilgi aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesindeki "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere" saat 17.00'den itibaren "Zeytin Dalı Harekatı" başlatıldı. 

Harekat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar tarafından anbean takip ediliyor. Orgeneral Akar, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden Zeytin Dalı Harekatı'nı sevk ve idare ediyor. TSK, harekat kapsamında sivillerin zarar görmemesi izin azami özen gösteriyor. "Akıllı" mühimmatların da kullanıldığı harekatta hedefler, hassas sistemlerle tek tek tespit ediliyor. 

Başbakan Binali Yıldırım da MHP lideri Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından harekat merkezine gelerek komuta kademesinden bilgi aldı. Genelkurmay Başkanı Akar, harekat planları üzerinden operasyonun detaylarını Başbakan'a anlattı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN