Başörtüsüne karşı yeni yasa

Başörtüsüne karşı yeni yasa

Almanya’nın Baden Württemberg eyaleti çıkaracağı bir yasa ile mahkemelerde personelin başörtü takmasını yasaklayacak. Ancak mahkemelerde başörtüsü takan personel zaten bulunmuyor.

Baden-Württemberg Eyaleti mahkeme personelin duruşma salonlarında başörtü takmasını engellemek amacıyla bir yasa önerisi hazırladı. Yeşiller ve CDU (Hıristiyan Demokrat Pati) partilerinden oluşan  Baden Württemberg Hükümeti’nin hazırladığı bu yasa önerisine göre mahkemelerde hakimler, savcılar, hukuki yardımcılar ve stajyerlerin hem mahkemede hem de resmi işlem yaptıkları esnada başörtüsü takması yasaklanıyor. Yasak gönüllü hakimler ve juri üyeleri için geçerli değil.

TARAFSIZLIK KORUNACAK

Baden-Württemberg Almanya’da başörtüsü yasağı yasası çıkaran ilk eyalet. Yetkililer yasa tasarısıyla hukukun tarafsızlığı garanti altına alınması için ilave bir tedbir hazırladıklarını söylüyor. Baden-Württemberg eyaleti Başbakanı Kretschmann tasarının İslam'a karşı bir yasa olmadığını söylerken, eyaletin Adalet Bakanı Guido Wolf  "Yasayı mahkeme salonlarında siyasi ve dini tarafsızlık ilkesini garanti altına alacak şekilde tasarladık" diye konuştu.  

BAVYERA MAHKEMEYE BAŞVURMUŞTU

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bir stajyer mahkemede başörtüsü takma isteği idare mahkemesi tarafından kabul edilmiş ve eyalet bunun üzerine temyize gitmişti. Baden-Württemberg eyaletinde ise bir stajyerin başörtüsü takmak istemesi üzerine eyalet bunu yasayla engelleme kararı almıştı. Her iki eyalette de hakim, savcı ya da mahkemelerde çalışan personelden başörtüsü takan bulunmuyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN