Bebeklere günde bir yumurta

Bebeklere günde bir yumurta

Bebeğinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız ona günde bir yumurta yedirin. Çünkü hem düşük kilolu hem de obez olma riskini ortadan kaldırıyor, onun sağlıklı büyümesine yardım ediyor. Yapılan araştırmalara göre yumurta verilen 6-9 ay arasındaki bebeklerin B12 vitamininin de yüksek olduğu tespit edildi.

ABD’deki Washington Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre günde bir yumurtanın bebeğin bodur veya obez olma riskini engellediği ortaya çıktı. Ayrıca yumurta yiyen bebeklerin şekerli yiyeceklere daha az ilgi duyduğu belirlendi. 83 çocuk üzerinde yapılan araştırma sonucunda 6-9 aylık olup da günde bir yumurta verilen bebeklerin düzenli olarak yumurta yemeyenlere kıyasla B12 vitamini daha yüksek seviyede çıktı.

Araştırmanın başında bulunan isim Dr. Lora Ianotti, yumurtanın fiyatı ve her yerde bulunması nedeniyle kolay ulaşılabilir bir besin olduğunu hatırlatarak, özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki çocuklar için tavsiye etti. Ianotti, yumurta alerji konusuna da değinerek “Çalışmamız boyunca yumurta alerjik reaksiyonlarını dikkatlice izledik ancak haftalık ev ziyaretleri sırasında herhangi bir olay gözlemlenmedi veya rapor edilmedi” dedi.

DOĞAL MULTİVİTAMİN

Uzmanlar tarafndan ‘doğanın multivitamini’ olarak değerlendirilen yumurtanın diyabetten hafıza kaybına kadar her şey için ilaç niteliğinde olduğu belirtiliyor. İskoç beslenme uzmanı Dr. Carrie Ruxton, konuyla ilgili araştırma raporunda yumurtanın faydalarını şöyle sıraladı: “İçinde yüksek kalitede protein ve yağ asitleri bulunuyor. Birçok besinde olmayan D vitamini, B vitaminleri, selenyum, iyot ve kolin gibi bazı önemli besin maddeleri yumurtada var. B vitamini önemli çünkü normal enerji salımını, psikolojik / sinirsel fonksiyonları destekler ve yorgunluğu azaltır. Bir orta boy yumurta yaklaşık 66 kalori ve 6.4 gram protein içeriyor. Düzenli olarak yumurta tüketen orta yaşlı erkeklerde inme riski yüzde 12 daha düşük. Yumurtalar, kas büyümesini teşvik eden bir sürü amino asit lösin içerir. Ayrıca yaşlı insanlarda beyin fonksiyonlarını desteklerler, bunama semptomlarını azaltır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN