İnek sütü ve yumurta akı alerji yapıyor

İnek sütü ve yumurta akı alerji yapıyor

Prof. Dr. Nihat Sapan, günümüzde çocuklarda en çok alerjiye yol açan besinlerin inek sütü ve yumurta olduğu yönünde uyardı. Sapan buna neden olarak hayvanların hastalanmaması için kullanılan antibiyotikleri sorumlu tuttu.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nihat Sapan çocuklarda en çok alerji yapan besinlerin inek sütü ve yumurta olduğunu söyledi. Kıbrıs’taki 53’üncü Türk Pediatri Kongresi’ne katılan Sapan “Şu anda daha çok besin alerjisi daha yoğun olarak görülüyor. En sık karşılaştığımız alerji tipi inek sütü ve yumurta akı.

Hayvanlar artık süt fabrikası gibi düşünülüyor. Tavuklar yumurta fabrikası gibi düşünülüyor. Hasta olmasınlar diye besinlerinde antibiyotikler kullanılıyor. Öyle olunca antibiyotikli yemlerin oluşturduğu besinlerdeki bazı değişiklikler etkiler ortaya çıkarıyor” dedi. Türk Pediatri Kurumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Haluk Çokuğraş hijyen teorisinden bahsederek şehirde yaşayan çocukların daha az enfeksiyon hastalıklarına yakalandığını ancak daha çok alerji, astım gibi otoimmün hastası olduğunu söyledi. Çokuğraş “Çünkü bağışıklık sistemi enfeksiyonlara karşı korumak için dizayn edilmiş bir sistem. Şaşırdığında ‘Ben ne için varım?’ diyor ve bu sefer enfeksiyonlardan korumak için değil ama alerjide rolü olan birtakım başka ürünler salgılıyor ve bu ürünler alerjiyi tetikliyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN