Bence dünyanın en büyük derbisi bu

Bence dünyanın en büyük derbisi bu

Kritik Galatasaray maçı öncesi takım arkadaşları Hasan Ali ve Soldado ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı Josef de Souza, “Bence dünyanın en büyük derbisi” ifadesini kullandı. Hasan Ali sahaya zafer için çıkacaklarını dile getirirken, Soldado ise “Bizim için 3 puandan fazlası” yorumunu yaptı.

Süper Lig’de zirve yarışını yakından ilgilendiren Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasına yönelik düşüncelerini aktaran Sarı-Lacivertli takımın üç önemli silahı, galibiyetin camia için önemine dikkat çekti. Dünkü antrenman öncesi Can Bartu Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısısında ilk sözü alan Hasan Ali Kaldırım, “Derbile en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Galatasaray maçları her zaman önemlidir ama sezonun ilk bölümünde oluşan puan farkı bu karşılaşmayı daha da önemli hale getirdi. Hedefimiz puan farkını azaltmak. Kazanırsak lige yeniden heyecan gelecek ve zirveye biraz daha yaklaşacağız. Bu tip maçlarda atmosfer her zaman özel oluyor. Kazanmak için sahada olacağız. Daha önce bunu başardık. Örneğin geçen sene. Yine yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Sezon başında takıma birçok yeni ismin katıldığını hatırlatan tecrübeli sol bek, “Alışma süreci biraz zaman aldı. Beklenmedik bireysel hatalar da bizi olumsuz etkiledi. Pazar günü dünya çapında bir derbi oynayacağız ve bunu takımdaki herkes biliyor. Yine de maç içinde olabilecekleri ve atmosferi anlatıyoruz. İdmanlarda herkesin isteği, arzusu ve konsantrasyonu üst düzeyde. Bu çok net görünüyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE HAYAT DURUYOR

Juan Mata’nın, (Manchester United) “Common Goal” sloganıyla başlattığı ve oyuncuların gelirlerinin yüzde 1’ini bağışladığı sosyal sorumluluk projesine katılmasına da değinen Hasan Ali, “Yaklaşık 1 ay önce dijital medya ekibinden öğrendim ve organizasyon hakkında biraz bilgi aldım. Daha sonra ilgililerle iletişime geçip, katılmak istediğimi söyledim. Güzel bir organizasyon. Türkiye’den ilk oyuncu oldum. Ümit ediyorum başka isimler de katılır ve büyür” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maçların dünyanın en büyük derbisi olduğunu iddia eden Josef de Souza, “Yeni oyunculara derbiyle ilgili bilgiler verdim. Nasıl bir atmosfer olduğunu aktarmaya çalıştım. Soldado, daha önce Real Madrid-Barcelona derbisi gördü. Ben ve diğer birçok arkadaşımız da önemli derbilerde oynadı. Ama bu derbi bambaşka. Nasıl bir tutkuyla beklendiğini, anlamını, önemini biliyorum. Bizi nasıl bir atmosferin beklediğini biliyorum. Umarım iyi bir maç çıkarırız. Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında Türkiye’de adeta hayat duruyor. Biz de aynı hissi yaşıyoruz. Puan farkını azaltmaya çok ihtiyacımız var. Oraya mütevazı şekilde, kazanma ihtiyacını bilerek, iyi hazırlanmış olarak gideceğiz. Erken goller bulup, taraftarımıza iyi bir derbi izletebiliriz. Tek hedefimiz galibiyet” yorumunu yaptı.

TUTKUYLA BEKLENİYOR

İlk Galatasaray maçına çıkacak Soldado ise şunları söyledi: “Derbiyi heyecanla bekliyoruz. Bu karşılaşmada 3 puan bizim için çok önemli. Galibiyet, 3 puandan da fazlası olacak. Taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz. Kendimize ve takım kalitemize inanıyoruz. İnsanların bu derbiyi nasıl bir tutkuyla beklediklerini biliyorum. Umarım keyif alacağımız bir karşılaşma olur. Tansiyonun yüksek olacağının farkındayız. De Souza ve Hasan Ali’nin daha önce başardıklarını tekrarlamak, aynı mutluluğu yaşamak isterim.”

SEYRANTEPE'DE 9'UNCU KEZ

Galatasaray ile Fenerbahçe, pazar günü Türk Telekom Stadı’nda 9’uncu kez kozlarını paylaşacak. Geride kalan 8 mücadelede Sarı-Kırmızılılar 4, Sarı-Lacivertliler de 3 kez galibiyete uzanırken, bir maçta eşitlik bozulmadı. Yeni stadındaki ilk derbiyi de 8 Mart 2011’de Fenerbahçe ile oynayan Cimbom, 2-1 kaybetmişti. TT Stadı’ndaki buluşmalarda Galatasaray 10, Fenerbahçe ise 8 kez gol sevinci yaşadı.

ZOR MAÇLAR KANARYA'NIN İŞİ

Fenerbahçe, son 8 lig derbisinde yenilgi yüzü görmedi. 4’er galibiyet ve beraberlik alan Sarı-Lacivertli ekip, son mağlubiyetini 27 Eylül 2015’te Beşiktaş’a 3-2 kaybederek yaşadı. Bu süreçte derbilerde 9 gol atan Kanarya, kalesinde ise 3 gol gördü. Fenerbahçe'yi ligde 5 maçtır yenemeyen Galatasaray ise bir diğer ezeli rakibi Beşiktaş ila oynadığı karşılaşmalar da eklenince son 8 derbisinde taraftarını mutlu edemedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN