Beni general yapacaklarını düşündüm

Beni general yapacaklarını düşündüm

15 Temmuz’da AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nı işgal etmeye çalışan darbeciler hakim karşısına çıktı. Silivri’de görülen duruşmada ağlayarak ifede veren 5 uzman çavuş kandırıldıklarını söyledi. Türk Telekom’a saldıran hainlerin iddinamesinde şüpheli olan Kurmay Albay ise general olmak için FETÖ’cülere katıldığını itiraf etti.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi ile ilgili davalar tek tek açılıyor. Bu kapsamda AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye çalışan ve haklarında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 14’ü tutuklu, 74 şüpheli askerin yargılanmasına başlandı. Silivri’deki FETÖ’nün kumpas davaları için yaptığı duruşma salonunda görülen celseye 14 tutuklu, 40 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu 5 uzman çavuş ifade verdi. Uzman Onbaşı Hüreyre Can Çatal, “Kolluk Kuvvetlerini Toplumsal Olaylarda Destekleme Timi tatbikatına çıkıyoruz’ diye bizi çıkardılar. AK Parti İl Başkanlığı önüne geldiğimizi tabeladan anladım.

Vatandaşlar toplandıktan sonra ne yapacağımızı şaşırdık. Korktuk. Kanser olan babama bakmak için çalışıyorum. Ailem ve ben çok zor durumda kaldık” dedi.  Tutuklu sanıklardan İbrahim Tıraş da, daha sonra ismini öğrendiği Binbaşı Faruk Şimşek’in, AK Parti İstanbul İl Başkanıyla görüşmek için binaya girdiğini belirterek “Binbaşı beni yanına çağırdı ‘yukarı çıkıyoruz’ dedi. Ardından da özel kalem müdürüne ‘başkanla görüştürün beni’ diyordu. Sonra halk kalabalıklaşmaya başladı, ‘Vatan hainleri’ dediklerini duydum. İki el silah sesinden sonra polisler geldi” şeklinde konuştu.

Bu arada 15 Temmuz gecesi Gayrettepe’deki Türk Telekom binasını işgale gitmeye çalışan 7’si rütbeli 13 asker hakkında başlatılan soruşturması da tamamlandı. İddianamede tüm şüpheliler hakkında, “Darbeye teşebbüs” suçundan 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, işgal timinin başındaki Kurmay Albay Nurullah Zeki Atmaca’nın Türk Telekom’a ait binanın ele geçirilmek için darbeci general Eyüp Gürler’in talimatıyla 7’si rütbeli 13 asker ile birlikte Halkalı’daki askeri birlikten 03.00’te yola çıktıkları belirtildi. Atmaca ifadesinde darbe hareketliliğini saat 23:00’te televizyondan gördüğünü saonra birliğe gittiğini sonra telefonda whatsapp grubuna dahil edildiğini gördüğünü, bu nedenle bir heyecanla, her maceracı subayın gönlündeki general olacağı düşüncesine kapıldığını, bu düşünce ve duygular ile whatsapp grubuna şirin gözükmek için birşeyler yazdığını söylediği belirtildi. İddianamede Atmaca’nın darbecilerin atama listesinde Ankara Gölbaşı’nda bulunan MİT Sinyal İstihbarat Başkanlığı’na görevlendireceği de yeraldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN