FETÖ çaresiz Türk öğrencileri kullanıyor

FETÖ çaresiz Türk öğrencileri kullanıyor

1988-1994 yılları arasında Mısır El Ezher Üniversitesi’nde eğitim gören Saadet Patisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Kıbrıs sorunu hakkında kapsamlı bir rapor hazırladı.

EROL METİN

Mısır’daki FETÖ yapılanmasına da değinen Bitmez ülkede etkin olan FETÖ’nün, Türkiye’den üniversite okumaya gelen öğrencilerin çaresizliğinden istifade ettiğini anlattı. FETÖ’nün, Mısır’daki ev ve yurtlara Türkiye’den getirdikleri öğrencileri yerleştirdiklerini aktaran Bitmez, “Tabiri caizse ne yapacağını bilmeyen, çaresiz insanlarla ilgileniyorlardı. İşin kolaylaştırıcı unsurları ortaya konulduğunda insanların tercih sebebi oluyor” ifadelerini kullandı.

Bitmez Kıbrıs sorunu ve Cenevre’de devam müzakerelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bitmez, Yunanistan ve Rum tarafının taviz koparma niyetine karşı uyanık olunması gerektiği söyledi. Rumların daha fazla toprak, Türk askerinin adadan çekilmesi, Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılması ve yönetim şeklinin değişmesi gibi taleplerinin kabul edilemez olduğunu belirten Bitmez, “Federasyona dayalı bir yönetim şekli, adada Türk toplumunu azınlık, Rum kesimini ise egemen kılacak olan bir yapıdır. Yarın adanın tamamının Avrupa Birliği üyesi olduğunu düşündüğümüzde Türkiye’nin bir daha müdahale etme şansı kalmayacak” dedi. KKTC’nin şu anki konumunun korunmasını istediklerini dile getiren Bitmez, “KKTC’yi tanımaya hazır olduğunu ifade eden ülke sayısı azımsanmayacak derecededir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN