Bienal'da bugün: Tahrip edilmiş eserler

Bienal'da bugün: Tahrip  edilmiş eserler

Bu seneki İstanbul Bienali’nin teması ‘iyi bir komşu.’

Bienaldeki işlerin tamamını bu konuyla ilişkilendirmek ve farklı okumalar yapmak mümkün. Bunun yanı sıra, yan yana sergilenen eserlerin birbiriyle etkileşimi sonucu yarattıkları yeni anlam dünyaları da söz konusu. İstanbul Modern’de bulunan Latifa Echackhch’ın ‘Silinen Kalabalık’ (Crowd Fade) adlı enstalasyonu ve Yonamine’in kolajları bu diyaloğun en iyi örneklerinden. Bu iki işin ortak özelliği tahrip edilmiş olmaları. Dolayısıyla eserler, geleneksel sergileme yöntemlerine bir alternatif sunmakla kalmıyor, aynı zamanda izleyicilerini bu tahribat eylemi üzerine düşünmeye de sevk ediyor. 

17-09/28/s.jpg

 Kolektif Çukurcuma Okuma Grubu, 15. İstanbul Bienali’nin başlığı ‘iyi bir komşu’dan ilham alarak ‘Nasıl bir araya geliriz?/Nasıl ayrı düşeriz?’ başlığı altında her hafta okuma tartışma toplantıları ve etkinlikler düzenliyor. Sanatçı, akademisyen ve küratörlerin de davetli konuşmacı olarak katılacağı bu toplantılar, bienal süresince perşembe günleri saat 19.00-21.00 arasında gerçekleştiriliyor. Yer: İKSV Nejat Eczacıbaşı binası giriş katı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN