Bild: Alman istihbarat örgütü BND, Esad rejimiyle görüşüyor

Bild: Alman istihbarat örgütü BND, Esad rejimiyle görüşüyor

Bild gazetesi, Alman istihbarat örgütü BND elemanlarının, Esad rejimine bağlı el-Muhaberat yetkilileriyle her ay düzenli olarak Suriye'nin başkenti Şam'da bir araya geldiklerini ileri sürdü.

Alman Bild gazetesi, ülkenin dış istihbarat örgütü BND'nin, Esad rejiminin gizli servisi el-Muhaberat ile gizli görüşmeler gerçekleştirdiğini iddia etti.

Bild'in haberinde BND mensuplarının düzenli olarak Şam'a gittikleri ve Suriyeli yetkililerle görüşmeler yaptıkları, ayrıca BND'nin Suriye'de ofis açmak istediği öne sürüldü. Görüşmelerde IŞİD ve el-Kaide gibi örgütlerle mücadele konusunun ele alındığı belirtildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Suriye'de Esad rejimine karşı olduğu biliniyor.

Daha önce de Fransız istihbaratının hava saldırılarında vurulacak IŞİD mevzilerinin tespiti için el-Muhaberat'tan yardım istediği iddiaları ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN