Fransa'dan Suriye'ye gizli ziyaret iddiası

Fransa'dan Suriye'ye gizli ziyaret iddiası

Fransız istihbarat yetkililerinin, Şam'a giderek IŞİD'le mücadele kapsamında Suriye gizli servisi el-Muhaberat elemanlarıyla bir görüşme yaptıkları iddia edildi.

Fransız istihbarat elemanlarının, IŞİD'le ilgili edindikleri bir istihbarat üzerine Esad rejiminin gizli servisi el-Muhaberat'la iletişime geçtiği öne sürüldü.

Fransa'nın saygın gazetelerinden Le Figaro'da yer alan habere göre, Fransız istihbaratı, IŞİD'in terör operasyonlarını Rakka'da bulunan futbol stadyumunda planladığı ve muhalifleri burada infaz ettiği bilgisini ele geçirdi. Bunun üzerine yer altı karargahı olarak kullanılan stadyumu imha etmeye karar veren Fransa, Esad rejimi ile irtibata geçerek stadyumun planlarını istedi.

Esad rejimi büyükelçiliğin yeniden açılmasını talep etti

Fransız gizli servisinden bir heyetin 10 gün önce Suriye'nin başkenti Şam'a giderek rejim yetkilileriyle görüştüğü iddia edildi. Buna karşın Suriye tarafının Fransa'dan 2012 yılında kapatılan Şam Büyükelçiliği'nin yeniden açılması ve silah talebinde bulunduğu, bu nedenle görüşmenin olumsuz geçtiği belirtildi.

Esad rejimine karşı olan Fransa, Paris saldırılarının ardından konumunu değiştirmişti. Rusya ile yakınlaşan Fransız hükümeti, Esad rejiminin de IŞİD'le mücadelede kullanılabileceğini savunmaya başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN