Binali Yıldırım: Musul'a asker göndermek için icazet almayız

Binali Yıldırım: Musul'a asker göndermek için icazet almayız

Finansal yaptırımların Rusya'ya daha çok zarar vereceğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Musul'a gönderilen 150 kişilik Türk birliği için de hiç kimseden icazet alınmayacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu inşaatında incelemelerde bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Kimseden icazet alma ihtiyacımız yok"

Yıldırım, hükümetin Kuzey Irak'ta Türk askerinin varlığının artırılmasına yönelik bir karar alıp- almadığı sorusunu yanıtlarken, "Ülkemizin toprak bütünlüğü ve ülkemize, sınırlarımıza yönelik düşmanca niyet, düşmanca girişimler nereden gelirse gelsin anında karşılığını bulur. Bu konuda da hiç kimseden icazet alma ihtiyacımız yoktur. Bu işler siyaset üstü bir iştir. Gereğini yapacağız" 

Yıldırım: Yaptırımlar Rusya'ya daha fazla zarar verecek

Bakan Yıldırım, Türkiye sınırını ihlal ettiği gerekçesiyle 24 Kasım günü Rus uçağının düşürülmesiyle Türkiye ve Rusya arasında ortaya çıkan uçak krizi hatırlatılarak Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarını nasıl değerlendirdiği sorulunca şöyle konuştu:

"Rusya ile aramızda kriz olduğu artık bir sır değil. Ama bu krizin Türkiye'den çok Rus halkına daha fazla olumsuz katkısı olur. Bunu bilmek lazım. Türkiye ve Rusya ezeli komşudur. Dolayısıyla yaşanan bu krizin tarihten gelen ilişkilerimizi kötüleştirmesi asla ve asla Türkiye'nin de Rusya'nın da lehine olan bir şey değildir. Alınabilecek her türlü yaptırım iki taraflı çalışır. Türkiye'ye de zarar vereceği gibi daha fazla zararı Rusya'ya verecektir. Onun için aklı selimle hareket etmek, bugünlerde en doğru yoldur. Eminim ki aklı selim galip gelecek. Bu yaşanan tatsız hadise de gündemden kalkacaktır."

"Bu işler siyaset üstü gereğini yaparız"

Türk askerinin Kuzey Irak'taki varlığına ve bölgedeki güç değişmesine ilişkin Bağdat'tan gelen bazı tepkiler hatırlatılarak hükümetin bölgedeki Türk askerinin varlığının artırılmasına yönelik bir karar alıp almadığı sorusu için Ulaştırma Bakanı Yıldırım, şöylle dedi:

"O konularla ilgili hükümetimiz gerekli çalışmaları yapar. Bizim tek önceliğimiz var. Ülkemizin toprak bütünlüğü ve ülkemize, sınırlarımıza yönelik düşmanca niyetler, düşmanca girişimler nereden gelirse gelsin anında karşılığını bulur. Bu konuda da hiç kimseden icazet alma ihtiyacımız yoktur. Çünkü bu bayrak bize ecdadımızdan yadigardır. Toprak bütünlüğümüzü, tek devlet, tek millet ilkemizi yaşatmak ve bunun gereğini yapmak da her Türk vatandaşının olduğu kadar bu ülkeyi yönetenlerin de birinci vazifesidir. Bu işler siyaset üstü bir iştir. Gereğini yapacağız."

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN