Türk askerleri Musul'un Başika bölgesine konuşlandı

Türk askerleri Musul'un Başika bölgesine konuşlandı

Peşmergenin eğitimi amacıyla 2,5 yıldır Musul'da bulunan Türk birliğinde yapılacak görev değişimi için 150 asker, 20 civarında tank eşliğinde Başika bölgesine gönderildi.

Peşmergenin eğitimi için 2,5 yıldır Musul yakınlarında bulunan askeri birlik değiştirildi ve artırıldı. 

150 civarında askerin görev değişimi

2,5 yıldır peşmergenin eğitimi için Musul yakınlarında bulunan Türk birliğinin değiştirilmesi için Başika bölgesine 150 civarında asker karayoluyla gönderildi. 

20 25 tank da intikal etti

Birliklerin değişimi dolayısıyla 20-25 tank da bölgeye intikal etti.  Başika’da bulunan 25 kadar tankın da görev değişimi yapıldı. Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Başika’daki görev değişimi 2 gün önce yapıldı.

Takviyeye de gidildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), iki yılı aşkın süredir Irak kuzeyindeki Musul’a bağlı Başika’da Peşmerge güçleri ve diğer IŞİD karşıtı grupları eğiten komando birliği ve tank gücünde görev değişimi yaparken takviyeye de gitti. Görev değişimi kapsamında Başika’ya giden komando sayısının 138 olduğu öğrenildi. Kampta daha önce 80-90 kadar komando bulunuyordu.

Türk asker sayısı 300’ü buldu

25 tanktan oluşan zırhlı birlikte de görev değişimi yapıldı. Komando gücüne yapılan takviye ile tank gücündeki asker sayısı dikkate alındığında görev değişimi sonrası Başika’ya yerleşen Türk asker sayısı en az 300’ü buldu.

Kamp IŞİD'e yakın

Ankara’da yapılan güvenlik zirvelerinde Genelkurmay, Başika kampının IŞİD birliklerine yakın bir yerde olduğuna dikkat çekerek, görev değişimi sırasında takviyeye gidilmesi yönünde görüş bildirdi. Hükümet Genelkurmay’ın bu önerisini yerinde buldu. Suriye ve Irak’ta IŞİD’e yönelik hava operasyonları yapan koalisyon güçleri görev değişimiyle ilgili bilgilendirildi. 150 kadar Türk komandosu zırhlı araçlarla bölgeye gitti.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN