İbadi: Türkiye egemenliğimizi ihlal etti

İbadi: Türkiye egemenliğimizi ihlal etti

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Peşmerge güçlerine IŞİD'le mücadele kapsamında eğitim veren Türk askerinin, Irak'ın egemenliğini ihlal ettiğini öne sürdü.

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Musul yakınlarında IŞİD'e karşı Peşmerge güçlerinin eğitiminde görev alan Türk askeri birliği konusunda açıklamada bulundu.

İbadi, nöbet değişimi için Musul'un yakınlarına gelen Türk askeri birliğiyle ilgili, "Sayısı 1 Alay civarında olan Türk askeri birliğinin yanındaki tank ve silahlarla Irak güçlerini eğitme gerekçesiyle izin almadan ülke topraklarına girdiğini öğrendik ve Bu Irak'ın egemenliğine karşı riskli bir ihlaldir" dedi. 

"Türkyie'nin Irak'tan derhal çekilmesini talep ediyoruz"

Basın ofisinden yapılan açıklamada İbadi, "Türkiye'den komşuluk ilişkisine saygı gösterip derhal Irak topraklarından çekilmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

AA muhabirinin bölgedeki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, 2,5 yıldır Peşmergenin eğitimi için Musul yakınlarında bulunan Türk birliğinin görev değişimi nedeniyle dün Başika bölgesine 150 civarında asker karayoluyla gönderilmişti.  Birliklerin nöbet değişimi dolayısıyla 20-25 tank da bölgeye intikal etmişti.

BAĞDAT/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN