Bize ne yapsın ölüm

Bize ne yapsın ölüm

Afrin’de önceki gün şehit düşen sekiz asker, gözyaşları arasında toprağa verildi. Kastamonu’dan İzmir’e, Van’dan Hatay’a onbinler acılı ailelerin yanındaydı. Şehit Abdullah Taha Koç’un babası Ahmet Koç’un metanetini koruyarak oğlunun tabutuna omuz vermesi tüm Türkiye’yi duygulandırdı.

Hatay’ın Hassa ilçesinin karşısındaki Hac Bilal köyü Keltepe bölgesindeki 1083 rakımlı tepede teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için ilk tören Hatay Havalimanı’nda düzenlendi. Buradan memleketlerine uğurlanan şehitler onbinlerce vatandaşın katıldığı törenlerle son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerden geriye acı hikayeleri kaldı:

OPERASYON İÇİN DÜĞÜN YAPMADI

Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel’in (24) Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Dibek köyünde toprağa verildi. Şehidin Rukiye Demirel ile 5 Aralık 2017’de nikah kıydığı, Zeytin Dalı Harekâtı nedeniyle düğününü 30 Ağustos’ta yapmayı planladığı öğrenildi. Demirel’in İzmir’in Bornova ilçesindeki askeri birliğinden Afrin’e göreve giderken sosyal paylaşım sitesindeki yaptığı paylaşım ise yürekleri dağladı. Şehidin “Nasipte varsa döneriz sevdiklerimize, görev başlasın”  yazdığı görüldü.

BÖLGEYE 10 GÜN ÖNCE GİTMİŞTİ

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı (28) İzmir’in Gaziemir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Palancı’nın naaşı, Gülhane Camii’ndeki törenin ardından top arabasına konuldu. Aracın ardından şehit ailesiyle birlikte yürüyen vatandaşlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı attı. Bekar olan Palancı’nın 10 gün önce Afrin’e gittiği öğrenildi.

BİR BUÇUK AYLIK KIZI VARDI

Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin (24) Eskişehir’de toprağa verildi. Çetin’in 21 Şubat’ta sosyal paylaşım sitesinde bir ortaokul öğrencisinin askerlere gönderdiği mektubun fotoğrafını paylaşıp “Her haine bir mermi sözümüz olsun miniklerimiz için” yazdığı görüldü. Evli ve henüz 1.5 aylık kızı bulunan Çetin’in ailesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulahmit Gül teselli etmeye çalıştı.

18-03/03/screenshot_1.jpg

‘BURALAR ÇOK SİSLİ ANNE’

Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek’in naaşı (22) Aydın Nazilli’ye getirildi. Dinek’in 2 gün önce annesi Sezgül Dinek’e telefonda “Buralar çok sisli, dumanlı. Afrin’e gideceğiz. Hakkını helal et” dediği öğrenildi. 6 aylık nişanlısı Huriye Alaca da acı haberle yıkıldı. Kahreden haberi sosyal medyadan öğrenen ailenin kederine 3 bin vatandaş ortak oldu. Dinek  çatışmadan önce ailesine gönderdiği fotoğrafa “Biz öldük mü ki vatan bölünsün” notunu düşmüştü.   

ŞEHİTLİK CAMİİ’NDE VEDA

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe (25) Hatay’ın Payas ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi uğurlama töreni için Payas Asri Mezarlığı’na götürüldü. Burada Şehitlik Cami’nde düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hatay Valisi Erdal Ata şehidin ailesi askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı. Şehidin kardeşleri Hakan, Melike ve Merve Gökçe de “Canımın içi” diyerek gözyaşı döktü.

‘ŞEHİT OLMAYA GİDİYORUM’

Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol (24) Isparta’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin küçük kardeşi Emirhan, ağabeyinin fotoğrafını defalarca öptü. 21 Ocak’ta Afrin’e giden Açıkkol’un arkadaşlarına “Şehit olmaya gidiyorum” dediği ve odasında “Gayret bizden, zafer Allah’tan” yazısı bulunduğu öğrenildi.

ŞİİR OKUMUŞTU: ÖLÜM BİZE NE YAPSIN

Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç (23) geçen hafta Gaziantep’teki Müşterek Görev Merkezi’nde Cuma namazına giderken gazetecilere konuşmuş, Erdem Beyazıt’ın ‘Bulmak’ şiirinden ‘Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm’ dizelerini okumuştu. Diyarbakır’daki hendek operasyonlarında da görev alan Koç, Konya’da toprağa verildi. Şehadetinden önceki gün doğum günüydü.

‘ŞEHİT OLURSAM DÖNERİM’

4 gün önce Afrin’e giden Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik’i (26) son yolculuğuna Van’ın Erciş ilçesinde 7 bin vatandaş uğurladı. Baba Zeynel Çevik’in oğlu ile kısa bir süre önce telefonla görüştüğü, kendisinden istifa etmesini istediği öğrenildi. Baba Çevik, oğlunun bu teklife üzülerek tepki gösterdiğini, ancak şehit düştüğü zaman dönebileceğini kendisine söylediğini anlattı. Seda Derik de 4 ay önce nişanlandığı şehidin tabutuna sarılarak ağladı.

Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un naaşı, askeri uçakla memleketi Konya’ya götürüldü. Şehidin babası Ahmet Koç, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu uçaktan cenaze aracına kadar askerlerle birlikte omzunda taşıdı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN