BM Güvenlik Konseyi toplantıya çağrıldı

BM Güvenlik Konseyi toplantıya çağrıldı

Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen kimyasal saldırıyı kimin yaptığı konusunda belirsizlik sürerken, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi saldırıyı görüşmek üzere bugün toplantıya çağırıldı.

İngiltere, Fransa ve ABD, Güvenlik Konseyi’ne sundukları karar taslağında kimyasal saldırıyı kınayarak olayın en kısa sürede ayrıntılı bir şekilde araştırılmasını istediler.

RAPOR SUNACAK

Karar taslağında Kimyasal Silahları Önleme Örgütü’nün (OPCW) hızla saldırı ile ilgili bulguları araştırarak rapor sunması çağrısı yapıldı. Uzmanlar bölgeden güvenilir raporlar alınması durumunda saldırıyı kimin gerçekleştirdiğinin tespit edilmesinin bir günden fazla zaman almayacağını belirtiyor.
 
Suriye’nin İdlib kentinde gerçekleştirilen kimyasal saldırıda ölenlerin sayısı konusunda da, 50 ile 100 arasında değişen bilgiler gelmeye devam ediyor.
 
STOCKHOLM/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN