İHH, İdlip için acil ilaç listesini paylaştı

İHH, İdlip için acil ilaç listesini paylaştı

Esed rejiminin Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'e klor gazıyla düzenlediği saldırı sonucu aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 105 sivil hayatını kaybetti, yüzlerce kişi ise yaralandı. İHH, yaralılara müdahale için 'acil' gerekli olan ilaçların listesini paylaştı.

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun klor gazlı ile saldırdı. Suriye Sivil Savunma Ekibi tarafından yapılan açıklamada, Esed rejiminin İdlib'deki kimyasal saldırısında 105 sivilin hayatını kaybettiği, yüzlerce sivilin ise gazdan etkilenerek yaralandığı açıklandı.

Gazdan etkilenenlerin çevre hastanelere kaldırıldığı belirtildi. İdlib'deki doktorlar kimyasal saldırılara maruz kalan siviller için acil şekilde gerekli olan ilaçları sosyal medya üzerinden yardımseverlerden talep etti.

İHH LİSTEYLE DUYURU YAPTI

İHH İnsani Yardım Vakfı da saldırının ardından yaralılar için harekete geçti. İHH, Twitter hesabı üzerinden ilaç listesini duyurdu.

17-04/04/c8k_iooxkaaqtyr.jpg

Açıklamada, "Kimyasal saldırılara karşı acil ilaç seferberliği başlatıyoruz. Kimyasal saldırılardan etkilenen kardeşlerimize merhem olalım" ifadelerine yer verildi.

SMS KAMPANYASI BAŞLATILDI

Kimyasal saldırılarda yaralananlara ilaç ve sıhhi malzeme yardımında bulunmak için 'ILAC' yazıp 3072'ye göndererek 5 TL destekte bulunulabiliyor.

17-04/04/screen-shot-2017-04-05-at-003908.png

Kimyasal saldırılara karşı acil ilaç seferberliği başlatıyoruz. Kimyasal saldırılardan etkilenen kardeşlerimize merhem olalım.

Kimyasal saldırılarda yaralananlara ilaç ve sıhhi malzeme yardımında bulunmak için 'ILAC' yazıp 3072'ye göndererek 5 TL destek olabilirsiniz

17-04/04/sdfer-1491338366.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN