BM'den ABD'ye çağrı: Özür dileyin

BM'den ABD'ye çağrı: Özür dileyin

BM Afrika Asıllı İnsanlar Çalışma Grubu, ABD'nin, ülke tarihinde kölelik, ırkçı terörizm, ayrımcılık ve eşitsizliğe maruz kalan Afrikalı Amerikalıların zararlarını hala karşılanmamasını eleştirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Afrika Asıllı İnsanlar Çalışma Grubu, ABD'ye ziyareti sonrasında hazırladığı raporu, BM İnsan Hakları Konseyi 33. oturumunda sundu.

Raporda, 'ABD'de, sömürgecilik zamanında Afrika asıllı insanların kölelik, ırka dayalı terörizm, ayrımcılık ve eşitsizlik gibi ciddi sorunlar yaşaması sonrasında bu uygulamalara maruz kalanların zararının karşılanması ve onlardan özür dilenmesine yönelik hala ciddi bir girişim ve uzlaşma yok' ifadeleri yer aldı.

'AFRİKALI AMERİKALILARIN İNSAN HAKLARI DURUMUNDAN ENDİŞE EDİYORUZ'

ABD'nin, tarihindeki ırka dayalı terörizm ile hala yüzleşmediği ve ülkenin ciddi insan hakları krizi içinde olduğu belirtilen raporda, 'Atılan olumlu adımlara rağmen hala Afrikalı Amerikalıların insan hakları durumundan endişe ediyoruz' ifadesi kullanıldı.

ABD'DE BİR SİYAHİ DAHA POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

ABD'nin California eyaletinde polis tarafından vurulan bir siyahinin, öldüğü bildirildi. Polis Şefi Jeff Davis, San Diego yakınlarındaki El Cajon'da polis tarafından vurulan 30'lu yaşlardaki siyahinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Davis, bir ihbarı değerlendiren iki polisin henüz kimliği açıklanmayan siyahinin cebinden çıkardığı nesneyi kendilerine doğru çevirmesi üzerine ateş açtıklarını söyledi.

OLAY ANINA İLİŞKİN VİDEO YAYIMLANDI

Polis, olay anını gösteren bir video yayımladı. Yakınlardaki bir restoranda çalışan bir kişinin çektiği görüntülerde söz konusu kişinin iki eliyle tuttuğu nesneyi güvenlik güçlerine çevirdiği görülüyor.

Polislerin, siyahinin kız kardeşinin yaptığı aramaya yanıt olarak bölgeye gittiği belirtildi. Kız kardeş, söz konusu kişinin kendini kaybettiğini, tuhaf davranışlarda bulunduğunu belirterek polisten yardım istedi.

Olay yeri yakınlarında toplanan çok sayıda kişi, polisi protesto etti.

CENEVRE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN