Bölünecekmiş Türkiye hadi oradan | Son Dakika Haberleri

Bölünecekmiş Türkiye hadi oradan | Son Dakika Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa değişiklik paketini onaylamasının ardından konuştu. Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, referandumu eleştirenlere; "Bu anayasa değişirse bölünecekmiş Türkiye. Hadi oradan." diyerek sert yanıt verdi.

Başbakan Yıldırım, Aksaray'a gitmek üzere hava yoluyla Nevşehir Havalimanı'na, ardından Acıgöl İlçesi'ne geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Acıgöl merkez Camisi'nde cuma namazı kılan Yıldırım, cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım: "Cumhurbaşkanımız anayasa değişikliğini onayladı, dolayısıyla artık halk oylaması, diğer adıyla referandumun tarihi de netleşti. İnşallah 16 Nisan tarihinde referandum yapılacak. Meclisin hallettiği cumhurbaşkanımızın imzaladığı bu değişikliğin vatandaşlarımız tarafından da nihai tasdiki yapılacak." dedi.

REFERANDUMU ELEŞTİRENLERE CEVAP VERDİ

Başbakan Anayasa değişikliğine ilişkin eleştirilere de değinerek, "Bu anayasa değişirse bölünecekmiş Türkiye. Hadi oradan. Teröristler de aynısını söylüyor, PKK aynısını söylüyor, FETÖ, ahir zaman şeytanı da aynısını söylüyor. Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin teminatı Acıgöl'dür. Tek millet, tek bayrak, tek vatan. İşte bu kadar. Esas olan budur, gerisi angarya..." ifadelerini kullandı.

PUTİN KAZA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Yıldırım, El Bab'da 3 askerin şehit olması hakkında, "Kremlin'in açıklamaları dün karşılıklı yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin görüştüler. Bunun bir kaza olduğunu, duydukları üzüntüyü en açık şekilde ifade ettiler. Bundan sonra benzer kazaların yaşanmaması için gerekli koordinasyon, birlikte çalışmak için de her türlü tedbir alınacak. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN