Cumhurbaşkanı Erdoğan referandumu onayladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan referandumu onayladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasa değişikliğini onayladı. Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandumun 16 Nisan'da yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan referandumu onayladı. Yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasını takip eden 60 gün sonraki ilk pazar günü sandık kurulacak. YSK'nın açıklayacağı referandum takvimi için 16 Nisan işaret edilmişti. Başbakan yardımcısı Numan kurtulmuş, referandum tarihinin 16 Nisan'ı gösterdiğini ifade etti.

KURTULMUŞ AÇIKLAMA YAPTI

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da kararın hayırlı olmasını dileyerek "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne milletimizin büyük oranda evet diyeceğine inanıyoruz. Siyasi istikrarın sağlnacağı bir yönetim modeline geçileceğine inanıyoruz. Rejim ile ilgili bir oylama değildir. Yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak lazım. 16 Nisan akşamı millet yeni bir yönetim sistemine kavuşacaktır" dedi. 

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Türkiye'de inşallah 16 Nisan'da olacağı hesaplanan halk oylaması ile birlikte egemenlik tam manasıyla kayıtsız şartsız milletin olacaktır. Millet bu süreçte görüşünü, kararını, reyini ortaya koyacaktır. Ümit ederim ki bu seçim kampanyası, aynı şekilde Türkiye demokrasisinin olgunluğuna yakışır bir şekilde sürdürülecektir. 'Evet' diyenler, 'hayır' diyenler, herkes görüşlerini ortaya koyacak. Herkes açık seçim kampanyasının parçası, tarafı olacak."

AB Bakanı Ömer Çelik de "Hayırlı olsun. Karar TBMM'deki iradeyi yansıtır şekilde bir 'Evet' ile neticelenir diye düşünüyorum. Bundan sonra karar aziz milletimizin olacaktır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN