Bozdağ'dan Mattis'in teklifine cevap: Herkesi sersem sanmaktan vazgeçsinler

Bozdağ'dan Mattis'in teklifine cevap: Herkesi sersem sanmaktan vazgeçsinler

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, ABD Savunma Bakanı Mattis'in "PKK'ya karşı YPG'yi kullanalım" teklifine cevap verdi: Artık ABD yöneticileri alemi kör, herkesi sersem sanmaktan vazgeçmeli. ABD'nin yaklaşımı son derece absürd...

"PYD/YPG terör örgütüdür ve PKK tarafından kurulmuştur, yönetilmektedir ve Türkiye'ye karşı da PKK onlarla beraber bugün terör eylemleri yapmaktadır. Amerika kabul etse de gerçek budur, kabul etmese de gerçek budur" diyen Bozdağ, şunları söyledi:

"Artık ABD yöneticileri alemi kör, herkesi sersem sanmaktan vazgeçmeli. PYD/YPG terör örgütüdür. Bu terör örgütüne Türkiye'nin dostu ve müttefiki olan ABD'nin destek vermesi, silah vermesi, mühimmat vermesi, eğitim donatım yapması, askerlerinin onlarla beraber oturup kalkması Türkiye'ye karşı yapılan en büyük yanlışlıktır, bu kabul edilemez bir durumdur. Bu destekler kesilmeli. Verilen silahlar geri toplanmalı. Bundan sonra herhangi bir destek kesinlikle verilmemeli." 

Bozdağ, "Amerika eğer Türkiye'nin görüşlerine itibar ederse, bugüne kadar yaptığı yanlışları bundan sonra sürdürmekten kurtulur. Eğer Türkiye'ye inanmazsa, terör örgütünü destekleme yanlışına, terörü besleme yanlışına bundan sonra da devam eder" dedi.

'DEAŞ ÜZERİNDEN YENİ BİR ALGI OPERASOYNU YAPILMAK İSTENEBİLİR'

Bozdağ, "DEAŞ üzerinden yeni bir algı operasyonu Türkiye'ye karşı yapılmak istenebilir. 'Türkiye Afrin bölgesine girdi, PYD/YPG terör örgütlerine karşı mücadeleyi başlattı, öte yandan DEAŞ yeniden palazlandı, semirdi, bak işte onlar yok, DEAŞ yeniden piyasaya çıktı' demek için, önümüzdeki günlerde yeni bazı senaryolar ortaya çıkabilir. Şimdiden söylüyoruz, bu tür şark kurnazlıklarıyla Türkiye'nin bu haklı mücadelesini haksız hale hiç kimse getiremez" diye konuştu. 

Bozdağ, Menbiç'e olası bir harekatla ilgili, "Bunların içerisine ABD askerlerinin de girmemesi lazım. Bunların içerisine girdiğinde o mücadele sırasında, kimseye kimlik sormuyoruz, mücadele teröristle, terör örgütleriyle yapılıyor. Bu noktada Türkiye ile ABD arasında bir karşı karşıya gelmenin olacağına ihtimal vermiyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN