Brezilya’da mafya bayramı

Brezilya’da mafya bayramı

Samba diyarında polislerin grevi, suç örgütlerinin bayramı haline geldi. Espirito Santo eyaletinde sokaklarda ceset görmek sıradanlaştı. Brezilya ordusu, bölgede durumu kontrol altına almak için birliklerini yolladı.

Güney Amerika ülkesi Brezilya, bir süredir suç örgütlerinin yarattığı dehşetle sarsılıyor. Ülkenin güneydoğusundaki Espirito Santo eyaletinde cumartesi polislerin düşük ücretler nedeniyle greve gitmesi, şiddet olaylarının da artmasına neden oldu. Fırdatı değerlendiren çeteciler sokaklara döküldü. Bölgede birkaç gün içinde onlarca silahlı saldırı ve infaz vakası yaşandı. Sokaklarda ceset görmenin sıradan bir hale geldiği belirtildi. okullar kapalı, futbol maçları iptal edildi. Güvenlik açığı öyle tehlikeli bir boyuta ulaştı ki bir çok insan dışarı çıkmaya cesaret edemiyor. Bir Brezilyalı “Bugün evimden ayrılmayı dahi düşünmedim. Burada olanlar tamamen çılgınlık. Kalabalık alanlarda dahi elinde silahlarla birbirini kovalayan insanlar, onlarca insan alışveriş merkezlerindeki her şeyi çalıyor,  cesetler bile sokaklarda” dedi.

Brezilya hükümeti ise grevin yasa dışı olduğunu  belirterek polise karşı dava açma tehdidinde bulundu. Ardından pazartesi günü 200 kişiden oluşan bir askeri birliğin gönderilmesine karar verildi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Eyalet Valisi Cesar Colnago, halkın güvenlik hizmetlerinden mahrum kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Espirito Santo eyaletinde yaklaşık dört milyon kişi yaşıyor. Bu nüfusun yarısına yakını, başkent Victoria ve çevresinde bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN