Bu sene vergi artışı yapılmayacak

Bu sene vergi artışı yapılmayacak

2017’de vergi artışının gündemlerinde olmadığını belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Özellikle aktif iş gücü programları başta olmak üzere önümüzdeki günlerde hükümet olarak açıklayacağımız desteklerle istihdama büyük bir teşvik vereceğiz” dedi.

2017’ye başta tütün ve alkollü içkilerde olmak üzere pek çok alanda vergi artışları ile giren Türkiye, bunun sonucunda yüksek enflasyon ile karşı karşıya kaldı. Kou hakkında açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, “2017’de hiçbir şekilde bir vergi artışı planımız yok” dedi. Geçen yıl birtakım vergi düzenlemeleri yaptıklarını hatırlatan Ağbal, bu yüzden 2017’de herhangi bir sektörde veya üründe bir vergi ayarlaması olmayacağının altını çizdi. Ağbal, 2016’da uyguladıkları gelirler politikası üzerinden de büyümeye ciddi anlamda katkı sağladıklarını, yeniden yapılandırma kapsamında bir miktar vergi geliri elde edildiğini kaydeden Ağbal, “Ama hiçbir şekilde vergi gelirlerini bütçe hedefi üzerine çıkarmadık. Bu açıdan bakıldığında 2016’da maliye politikası, para politikası ile tam bir uyum içinde yürütüldü.

Enflasyon ile ilgili bütün çalışmalar ortaklaşa yapıldı. Ekonomik büyümeyi artırmak ve kamu maliyesi üzerinden büyümeye farklı kanallardan destek olmak için önemli inisiyatifler aldık” değerlendirmesinde bulundu. Beklentilerin üzerine çıkan enflasyonda kurun, gıda fiyatlarının ve yılın son çeyreğindeki vergi düzenlemelerinin etkili olduğunu belirten Bakan Ağbal, “Yılın ilk yarısında enflasyon yukarı yönlü bir patika izlese de yılın ikinci yarısından itibaren aşağı gelerek, yıl sonunu yüzde 8 olarak bitireceğini söyleyebiliriz.

Merkez Bankasının en son yapmış olduğu tahmin bu” diye konuştu. Geçen sene de benzer bir trendin yaşandığına işaret eden Ağbal, “Enflasyonun artması hiçbirimizin arzu etmediği bir durum. Önümüzdeki dönemde hem gıda komitesinin uygulayacağı kararlar hem Merkez Bankasının devreye sokacağı uygulamalar hem de maliye politikalarımızla enflasyonu orta vadeli hedefte aşağı doğru getirme çabamız olacak. Bunda da inşallah başarılı olacağız” ifadelerini kullandı.

İSTİHDAMA YÖNELİK TEŞVİKLER YOLDA

İhracatı artırmak için atılacak adımlar hakkında da bilgi veren Bakan Ağbal, şunları söyledi: “İhracatı artırmak için daha fazla teşvik ve destek vereceğiz. Üretim tarafında geçen sene yasal düzenlemesini yaptığımız destekleyici unsurların bu sene uygulamasını gerçekleştireceğiz. Özellikle aktif iş gücü programları başta olmak üzere önümüzdeki günlerde hükümet olarak açıklayacağımız desteklerle istihdama büyük bir teşvik vereceğiz. Bu anlamda bakıldığında Orta Vadeli Program’ın (OVP) ortaya koyduğu hedeflerimizde hiçbir değişiklik yok, bunları daha da güçlendirerek hayata geçireceğiz” dedi. Ağbal, OVP bir güncelleme yapılmasının gündemlerinde olmadığını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN