Bugün deprem oldu mu? Son depremler  | Çankırı sallandı

Bugün deprem oldu mu? Son depremler  | Çankırı sallandı

Deprem korkusu yaşayan vatandaşlarımız arama motorlarından bugün deprem oldu mu sorusunun cevabını arıyor. Gün içerisinde ülkemizde birçok bölgede hafif depremler oluyor. Kandilli Rasathanesi bu bilgileri vatandaşlarla paylaşıyor. Bizlerde sizler için son depremleri sıraladık.

Yakın bir zaman önce İstanbul’da yaşanan 5.8’lik deprem vatandaşlarda deprem korkusuna neden olmuştu. O depremin ardından birkaç deprem daha hissedilmişti. Bugün 09.36’da Çankırı’da 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte son depremler…

19-10/29/canbasliksiz-2.jpg

ÇANKIRI’DA DEPREM

AFAD'ın geçtiği verilere göre saat 09.36'da Çankırı Çerkes’de 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.8 olarak açıkladı.

SON DEPREMLER

Kandilli Rasathanesi'nden aldığımız verilere göre 29 Ekim'de birçok deprem meydana geldi. Depremlerin en hissedili olanı 3.6 büyüklüğündeki Çankırı depremi oldu. Öte yandan Çankırı'da 06.18'de 2.4 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

19-10/29/dprubasliksiz-2-1572344273.jpg

FİLİPİNLER'DE DEPREM

Yurdumuzda olduğu gibi dünyadanda deprem haberleri geliyor. En son alınan bilgiye göre Filipinler'de bir deprem meydana geldi. Sabah saatlerinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra ülkede 5,8 ve 5,3 büyüklüğünde iki deprem daha kaydedildi.

DEPREM NEDİR?

Deprem, yerkabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkar. Dalgalar halinde yayılır ve geçtikleri ortamları ve yeryüzeyini sarsar. Deprem, tüm yapılarda hasar bırakıp, can kaybına uğratabilir. 

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN