Bulgaristan'da 3 bin euroya satılık bebek

Bulgaristan'da 3 bin euroya satılık bebek

Bulgaristan'da insan tacirleri yeni doğan bebekleri Yunanistan'a satıyor. Yasa dışı eylemin geliri bebek başına bin 700 ile 3 bin 500 euro arasında.

Avrupa Birliği'nin en fakir ülkesi Bulgaristan'da yeni doğan bebek ticareti son 15 yılda sıradan bir endüstri hâline aldı. Özellikle ülkenin gelir seviyesi en düşük Romen azınlığında yaygın olan bu insan kaçakçılığı evlat edinme yasalarının çok zayıf olduğu Yunanistan'a gerçekleşiyor.

2015 yılında 33 bebek satıldı

Bulgar hamile kadınlar, genellikle Yunanistan'da doğum yapıp ülkelerine döndüklerinde bebeği kaybettiklerini söylüyor. Tek bir kadının sattığı bebek sayısı birden fazla olabiliyor. Burgas, Varna, Aytos, Karnobat, Sliven ve Kazanlak insan kaçakçılığının yaygın olduğu bölgeler. Burgas savcılığı 2015 yılında 31 kadının 33 bebeği Yunanistan'a sattığını açıkladı. Son beş yılda bebek ticaretinden yalnızca 16 kişi ceza aldı.

Bin 700 ile 3500 Euro arasında satıyorlar

Ortalama maaşların 400 euro civarında olduğu Bulgaristan'da, bebek satışından elde edilen para bin 700 ile 3 bin 500 euro arasında değişiyor. Bulgar televizyonuna konuşan insan kaçakçılarından biri Yunanistan'daki ticaretin 3 ya da 5 kaçakçının elinde olduğunu ve bu kişilerin ayda 5-6 bebek sattığını söyledi. Mültecilere uygulanan insan kaçakçılığı da bebek ticaretinin gelir kaynaklarından biri.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN