ByLock çözüldükçe paralel ihanet ortaya saçılıyor

ByLock çözüldükçe paralel ihanet ortaya saçılıyor

17-25 Aralık kumpaslarında görev alan firari savcı Mehmet Yüzgeç’in deşifre edilen ByLock yazışmalarında FETÖ’nün gizli letişim yöntemleri ortaya çıkarıldı. Çetenin öğrencilerin adına alınan kontürlü telefon hatlarından ihanetini sürdürdüğü belirlendi.

FETÖ’nün 17-25 Aralık kumpasları firari savcısı Mehmet Yüzgeç’in örgüt mensuplarıyla yaptığı ‘ByLock’ yazışmaları deşifre edildi. Yazışmalarda eski savcı Yüzgeç’in ‘mahrem abisi’ olduğu değerlendirilen kişinin örgüt içi iletişimde kullanılan data hatları konusunda uyarılarda bulunduğu tespit edildi. Mesajda data hatları temini konusunda yapılması gerekenler şöyle sıralandı: “Bizler öğrenci arkadaşlardan hat almaya çalışıyoruz ancak bu da belli rakamların üstüne çıkmıyor. Bu yüzden sizlerin, uygun akrabalarınız üzerine data hat almanızın hepimizi rahatlatacağını düşünüyoruz. Burada dikkat edilecek husus soy ismin farklı olması. Mesela kayınpeder, kayınvalide, baldız veya soy ismi farklı olan akrabalarınız üzerine alınacak data hatları kullanışlı olacaktır.” ‘ByLock’ mesajlarında Yüzgeç’in Ağustos 2015’te firar ettikten sonra Türkiye’de bulunan örgüt mensuplarıyla motivasyon içerikli yazışmalar yaptığı da belirlendi. Yazışmalarda geçen ‘Gerçek yiğitlik’ başlıklı iletide, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklananları motive etmek için “Eli kelepçeli bacılarımızın dereceleri Meryem validemizin, Hatice ve Ayşe analarımızın seviyesine yükseliyor” ifadeleri dikkati çekti. Yüzgeç’in örgüt mensubu hakim ve savcılarla olan kriptolu yazışmaları da deşifre edildi. Buna göre, Yüzgeç’in eski hakim Erdal Kılıç’a 1 Şubat 2016’ da gönderdiği darbe iması içeren ‘ByLock’ mesajında, “Bu dünyada da çok güzel günler yakın” dediği belirlendi

‘TERÖR ÖRGÜTLERİ AYNI KAYNAKTAN BESLENİYOR’

Mardin’de basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 15 Temmuz’dan sonra FETÖ ile PKK’nın iş birliğinin görülmeye başlandığını söyledi. Ersoy, şöyle devam etti: “Bugün artık bu ülkede bizim birliğimize, beraberliğimize, düzenimize karşı çıkan her kim varsa anladık ki hepsi aynı merkezlerin uşağı. Eğer FETÖ’ya hain, DEAŞ’i hain biliyorsak, alçak ve zalim biliyorsak kimin desteklediğine bakın. Aynı unsurların yıllardır PKK’yı bugün de YPG’yi niye desteklediğini daha iyi anlarsınız. DEAŞ’i kim destekliyorsa YPG’yi de o destekliyor, FETÖ’yü kim destekliyorsa PKK’yı da o destekliyor. Bunların bize düşman olma noktasında birbirinden hiç farkı yok.”  Ersoy, terör örgütlerinin Türkiye için kullanıldığına dikkati çekerek, şunları ifade etti: “FETÖ’nün kimi desteklediğini görmüyorsunuz. Bas bas bağırıyoruz ver o şerefsizi diye vermiyorlar. Onu vermeyenler DEAŞ’e karşı mücadele ettiriyor diye YPG’yi silahlandırdı.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN