Çakırsöğüt davası Adana’da görülecek

Çakırsöğüt davası Adana’da görülecek

FETÖ’nün kanlı kalkışmasında, Şırnak’tan Ankara’ya intikal ettirilmek istenen ve Cizre’de engellenen Çakırsöğüt Tugay Komutanlığından 384 askerle ilgili iddianame iki ay önce kabul edildi.

ONUR HASANÇEBİOĞLU

Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameden sonra ise davanın nerede görüleceği tartışmaya neden oldu. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı fiziki olarak Yargıtay’a gönderdi. Başsavcılık, Şırnak’ta özellikle PKK terör örgütünün geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği hendek olaylarından sonra bölgede güvenlik sorununun yaşandığına dikkat çekti. Bu kapsamda da davanın farklı bir ilde görülmesi için talepte bulundu. Yargıtay da davanın Adana’da görülmesine karar verdi. Dosya da gerekli işlemlerin devam etmesi için tekrar Şırnak’a gönderildi. Son çalışmaların ardından da dosyanın Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletileceği öğrenildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN