İstanbul'da ekmeğe bir zam daha kapıda! Üreticiler zammı begenmedi: "15 gün sonra tekrar zam yapılır"

İstanbul'da ekmeğe bir zam daha kapıda! Üreticiler zammı begenmedi: "15 gün sonra tekrar zam yapılır"

İstanbullular'a kötü haber! İstanbul'da ekmeğe bir zam daha kapıda! Üreticiler zammı beğenmedi! 15 gün sonra ekmeğe tekrardan zam yapılması isteniyor...

İstanbul Ticaret Odası'nın aldığı kararla birlikte, İstanbul'da 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 31,25 oranında artırılarak 10 TL olarak belirlendi. Ancak bu zam kararına tepkiler de gecikmedi. Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yapılan zamın yeterli olmadığını belirterek çeşitli eleştirilerde bulundu.

EKMEK ÜRETİCİLERİ ZAMMI YETERSİZ BULDU

Cihan Kolivar hakkında 9 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemi

Kolivar, artan maliyetler nedeniyle yapılan zammın düşük olduğunu savunarak, "Böyle bir fiyat olmaz. Trabzon ekmekleri ekmek değil mi? Federasyon, İstanbul Ticaret Odası'nda komisyonda olanlar, fırıncıyı temsil etmiyor. Onlar hükümeti temsil ediyor, hükümetin adamları. 200 gram ekmeğin çıkmayacağını biliyor. Kombine tabir ettiğimiz, fırınlara göre gramaj ayarlıyorlar. Sanayi tipi fırınlara göre fiyat ayarlıyorlar" dedi.

Kolivar ayrıca, İstanbul'da kaçak fırınların kapatılmadığı takdirde kısa sürede tekrar zam yapılacağını öne sürerek, "Kaçak fırınların hepsi yeni binaların altına yapılıyor. O binaların altındaki fırınlar binaların demirlerini 10 senede çürütür ve o bina yıkılır" ifadelerini kullandı.

EKMEĞİN FİYATININ 15 TL OLMASI İSTENİYOR

Ekmek zammı kapıda! - Balıkesir Haberleri

Ücretli zammın yetersiz olduğunu belirten Kolivar, İstanbul'da ekmeğin kilosunun en az 60 TL olması gerektiğini ve 250 gram ekmeğin 15 TL olması gerektiğini savundu. Ayrıca fırıncıların 200 gram değil, 300 gram olarak da ekmeğini yapabilmeli olduğunu dile getirdi.

Kolivar, "İstanbul Türkiye'nin en pahalı ili, ekmeğin kilosu en az 60 lira olmalıydı ve 250 gram ekmek 15 lira olmalıydı. Ve fırıncı 200 gram değil, 300 gram olarak da ekmeğini yapabilmeli. Gramaj eksikleri ise gerekli şekilde denetlenip cezalar kesilebilir" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN