Can Dündar'ın Cumhuriyet'i Paris'i de Erdoğan'a bağladı

Can Dündar'ın Cumhuriyet'i Paris'i de Erdoğan'a bağladı

Paris'teki kanlı terör saldırlarını Türkiye dahil tüm dünya kınarken Can Dündar'ın yayın yönetmenliğini yaptığı Cumhuriyet algı operasyonuna kalkıştı. Gazete Erdoğan'ın "Bu ateş sizi de yakar" şeklindeki sözleri ile Paris saldırısı arasında ilişki kurdu.

[Karar]

Ankara saldırısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayan gazetelerin başında gelen Cumhuriyet, Paris saladırısında da algı operasyonuna kalkıştı. Gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 gün önceki sözleri ile Paris saldırısı arasında bağlantı olduğunu ima etti. 

Cumhuriyet, Paris'te yaşanan saldırıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörü lanetleyen vu uyaran konuşmasını çarpıttı. 

Dünya liderlerini uyarmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan o açıklamasında mülteci krizine dikkat çekmiş ve durumu insanlığın tribünden izlediğini belirterek tüm dünyaya şu çağrıda bulunmuştu:

Terörü bahane ederek, Suriye üzerinde oynadıkları oyunlarla kazanımlar elde ettiklerini sananlar kısa sürede yanlış yolda olduklarını görecek. Pek çok ülke yöneticisinin kağıt üstündeki analizlerle yönetmeye çalıştığı bu krizle biz her gün yüzleşiyoruz. Bu konu ile ilgili ifade ettiğimiz hususlar diplomatik bir manevra veya siyasi bir söylem olarak görülmemelidir. Biz gerçeğin ta kendisini söylüyoruz, hatta haykırıyoruz. Buradan bir kez daha tekrarlıyorum. Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendini aynı ateşin içinde bulmaktan kurtulamayacaktır. Bu, samimiyetle ifade edilmiş dostça bir ikazdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN