Çandarlı Halil Paşa'nın oğlu Çandarlı Süleyman kimdir? | Çandarlı Süleyman nasıl öldü?

Çandarlı Halil Paşa'nın oğlu Çandarlı Süleyman kimdir? | Çandarlı Süleyman nasıl öldü?

Çandarlı Süleyman kimdir ve nasıl ölmüştür? Mehmed bir Cihan Fatihi dizisi ile gündeme gelen Çandarlı Ailesi'nin sonunu hazırlayan Çandarlı Halil Paşa'nın oğlu Çandarlı Süleyman kimdir sorusunun yanıtını haber detayda bulabilirsiniz. İşte Çandarlı Süleyman nasıl öldü sorusunun yanıtı ve hayatı...

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisindeki Çandarlı Süleyman kimdir ve nasıl ölmüştür soruları sosyal medyada gündem oldu. Çandarlı Süleyman Mehmed ve oğlu Beyazıd öldürüp Osmanlı Hanedanı'nı yok edip yerine Çandarlı Ailesi'ni geçirmeyi ve Çandarlı Devleti'ni kurmayı planlıyor. Fatih Sultan Mehmed Han'ın sadrazamı Çandarlı Halil Paşa'nın oğlu Çandarlı Süleyman nasıl öldü?  Çandarlı Süleyman'ın hayatına dair tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz. 

Çandarlı Halil Paşa'nın oğlu Çandarlı Süleyman kimdir? sorusu dün gece yayınlanan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi daha yayınlanırken sorgulanmaya başlandı. Çandarlı Süleyman nasıl öldü konusuda dizinin fenomenleri tarafından merak edilip araştırılıyor.  

18-04/04/andarli-suleyman-kimdir.jpg

ÇANDARLI SÜLEYMAN KİMDİR?

Çandarlı Süleyman ismi, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi son bölümden sonra merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. Çandarlı Halil Paşa'nın oğlu olan Çandarlı Süleyman, gizli işler çevirirken Şahabettin Paşa tarafından işine mani olunmuştu. Peki Çandarlı Süleyman kimdir? ve Çandarlı Süleyman nasıl öldü? 

Çandarlı Süleyman Çelebi, kardeşi Çandarlı Ali Paşa gibi Osmanlı Devleti'nde büyük güce kavuşmuş 2. Murad ve Fatih Sultan Mehmed Han'ın vezir-i azamı olan Çandarlı Halil Paşa'nın 2 oğlundan biridir. Çandarlı Halil Paşa'nın Bizans'tan rüşvet alması nedeniyle idam edilmesinin ardından Çandarlı Süleyman Çelebi kazaskerlikten azledilmiş ve 1455'den sonra vefat etmiştir.

ÇANDARLI AİLESİNİN TARİHTEKİ ROLÜ 

Çandarlılar (Çandarlı ailesi), yetiştirdikleri dört büyük sadrazam ile Osmanlı Devleti'nin Kuruluş Döneminde gerek askeri ve gerek idari ve siyasi alanda teşkilatlandırılmasında birinci derecede rol oynayarak büyük emekleri geçmiş, İstanbul'un fethi öncesindeki yaklaşık yüz yılın isimleriyle birlikte anılmasına yol açmış bir ailedir. 15. yüzyıl sonlarında ailenin bir diğer ferdi de kısa bir süre için sadrazamlık yapmıştır. Ailenin kökeni Ankara'nın Nallıhan ilçesinin Cendere köyüne uzanmaktadır.

Bu aileden sadrazamlık yapanlar ve görev süreleri şöyle;

Çandarlı Kara Halil Hayreddin Paşa 1364–1387 I. Murat

Çandarlı Ali Paşa 1387–1406 I. Murat – I. Bayezid – (Fetret Devri)

Çandarlı Birinci İbrahim Paşa 1421–1429 II. Murat

Çandarlı Halil Paşa[1] 1439–1453 II. Murat – II. Mehmet

Çandarlı İkinci İbrahim Paşa 1498–1499 II. Bayezid


GÜNÜMÜZDE ÇANDARLI AİLESİ

Günümüzde ailede Çandarlı Mahmut Çelebi kolundan gelenler Çandar, diğer koldan gelenler Çandaroğlu soyadını kullanmaktadır. Bir torun, 1920'li yıllarda İznik Belediye Başkanlığı yapmış Ali Çandar'dır. İznik'te bir sokağa adı verilen Ali Çandar'ın Sıdıka Hanım'la evliliğinden Necmiye, Meziyet ve İhsan adında üç çocuğu doğmuştur. İhsan Çandar ailede yüzyıllar sonra İznik dışına çıkan ilk kişi olmuş, Ankara Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra, Malatya, Niğde, Aksaray ve Ankara'da savcılık ve hakimlik yapmış, sonradan da Et Balık Kurumu'nun beş kurucusundan biri olmuş ve genel müdürlüğünü yapmıştır. Gazeteci Cengiz Çandar'ın babasıdır.

18-04/04/andarli-suleyman.jpg

EROL AFŞİN KİMDİR?

Dünyaca ünlü dizi 'Homeland'de rol alan Türk oyuncu Erol Afşin, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin kadrosuna dahil oldu. Erol Afşin, Çandarlı Halil Paşa’nın oğlu Süleyman Çelebi’yi canlandıracak. Peki Candarlı Halil Paşa’nın oğlu Süleyman Çelebi’yi canlandıran Erol Afşin kimdir?

“Homeland”de Utku adında bir cihatçı rolüne hayat veren Erol Afşin, “Mehmed Bir Cihan Fatihi”nde ise Çetin Tekindor’un oynadığı Çandarlı Halil Paşa’nın oğlu Süleyman Çelebi karakterine hayat verecek. Candarlı Halîl Paşa’nın iki oğlundan büyüğü olan Süleymân Çelebi, kazaskerdi. 

MDB'de yer alan biyografisine göre Okan Üniversitesi'nde Turizm ve Otelcilik eğitimi alan Afşin, eğitimi sırasında daha çok tiyatro çalışmaları yaptı. Ailesinin tüm karşı çıkmasına rağmen oyunculuğa direksiyon kıran Afşin, herhangi bir planı ve yabancı dili olmadan Almanya'ya gitmeye karar verdi. Folkwang Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çeşitli projelerde asistanlık yaptı. Oyuncu şu ana kadar Ballhaus Tiyatrosu, Maxim Gorki Tiyatrosu'ndaki çeşitli oyunlarda rol aldı. İlk kısa filmi ise Anthony Maras'ın 'The Palace'ı oldu. Adana doğumlu Türk oyuncu Erol Afşin Homeland'deki rolüyle uzun süre adından söz ettirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN