Celal Abi haberi ödül getirdi

Celal Abi haberi ödül getirdi

2016 Türkiye Şampiyonasıdeniz küreği kategorisinde mücadele veren Altınboynuz Kulübü, rakibi Sinop’ayaptığı yardımla yarışıkaybetti ama gönüllerifethetti. Karar’ın15 Mart 2017’de“Altınboynuz’dan Fair Play’lik Hareket” başlıklı haberi Fair Play Komisyonu’nun dikkatini çekti ve kulüp şeref diploması ile ödüllendirildi.

CELAL DEMİRBİLEK

Gazeteniz Karar’ın haberi kürek sporunda ülkemize büyük anlam taşıyan bir Dünya Fair Play ödülü kazandırdı.

15 Mart 2017 tarihli Karar gazetesinde uzman muhabirimiz Celal Demirbilek’in “Altınboynuz’dan Fair Play’lik Hareket” başlıklı haberi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu’nun dikkatini çekince, Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) devreye sokuldu. CIFP’nin geçtiğimiz günlerde yapılan toplantısı sonucunda Altınboynuz Kürek Kulübü davranış dalında “Şeref Diploması” ile ödüllendirildi.

Aynı toplantıda, kariyer dalında da Olimpiyat Milli Takımı’nda yer alan TMOK üyesi milli güreşçi Ortopedi Uzmanı Dr. Kazım Gedik Şeref Diploması’na layık görüldü.

Altınboynuz Spor Kulübü Başkanı ve sporcusu Burak Demirsaran, Karar gazetesine Dünya Fair Play Ödülü’nün kazanılmasında işleyen süreci anlattı.

Burak Demirsaran kendilerini ödüle götüren yarışı şöyle paylaştı: “Sapanca’da yapılan 2016 Türkiye Şampiyonası ikinci etap yarışmalarında deniz küreği kategorisinde mücadele veriliyordu. Bu yarış alanında bir rakibimizin malzemelerinin çok kötü durumda olduğunu gördük. Ve kendi malzemelerimizden  rakibimiz Sinop Kulübü’nün eksiklerini tamamlayarak, onlarla adil yarışmayı istedik. Çünkü onların dezavantajlı durumdaydı. Egzost borusundan kürek yapmış ve bize karşı öyle yarışmaya çıkmışlardı.

Böyle olunca da arada ciddi fark olacaktı. Bu şekilde yarışmayı kendimize yediremezdik. Çünkü bizim için kazanmak centilmenlikten sonra gelir. Hayatta sportif başarıdan çok daha önemli şeyler var.”

Yarış neticesinde Sinop Kulübü’nün Altınboynuz Kulübü’nü geçtiğini aktaran Demirsaran, “Altınboynuz Kulübü muhtemelen kazanacağı bir kupadan mahrum kaldı. Ama buna karşılık kupa almanın güzelliği yerine adil ve birlikte yarışmanın keyfi yaşandı. Bence bu bir kupadan çok daha önemli” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) ödülleri, bu yılın eylül ayında Azerbaycan‘ın Bakü kentinde yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN