Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili son dakika: Cemal Kaşıkçı cesedi bulundu mu? Nerede...

Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili son dakika: Cemal Kaşıkçı cesedi bulundu mu? Nerede...

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili son dakika açıklamalarını haberimizden takip edebilirsiniz. Cemal Kaşıkçı cesedi bulundu mu? Bulundu ise nerede? 2 Ekim'de giriş yaptığı Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkamayan Cemal Kaşıkçı cinayeti dünyanın ve ülkemizin gündeminde. Ortadan kaldırılmasından tam 18 gün sonrasında Suudi makamları, Kaşıkçı'nın, orada çıkan bir kavga sonucu öldüğünü itiraf ettiler. Peki Kaşıkçı'nın cesedi nerede? İşte merak edilen tüm detaylar...

Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili son dakika açıklamasında Sudi yetkililer Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü itğiraf ettiler. Bu itiraftan sonra 'Cemal Kaşıkçı cesedi bulundu mu? Bulundu ise neredebulundu?' sorularının yanıtını arama motorlarında araştırılmaya başlandı. 

CEMAL KAŞIKÇI CESEDİ BULUNDU MU?

Dünyanın gözü kulağı 'Cemal Kaşıkçı cesedi bulundu' haberininde. 2 Ekim tarihinden beri Cemal Kaşıkçı cinayeti üzerindeki sır perdesinin kaldırılması için uğraşan dünya Cemal Kaşıçı cesedi bulundu haberine kilitlendi. Ortadan kaldırılmasından sonra dün ilkkez Sudi yetkililer Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü kabul etti. Bu kabullenişten sonra gündemde Cemal Kaşıkçı cesedi var. 

Kaşıkçı'nın ölümüne dair Suudilerden gelen açıklamalar, olayın nasıl geliştiğine ışık tutmazken, cesedin şu an nerede olduğuna dair de herhangi bir cevap barındırmıyor.

Amerikan Newyork Times gazetesi yazarı Roger Cohen, öldürülme haberinin ardından kaleme aldığı yazısında, alaycı üslupla ölüm olayına ilişkin "Kavgada elle boğularak mı öldürüldü?" sorusunu soruyor.

Cohen yazısında, "Kaşıkçı'yla görüşmek için 15 kişi mi gönderildi? Onların birinde testere mi vardı? Kaşıkçı Başkonsolosluktan 17 gün sonra mı çıktı?" şeklinde sorular da soruyor.

18-10/21/cemal-kasikci-cinayeti.jpg

"HİKAYE YAZMALARI İÇİN Mİ YOLLANDI?"

Cohen, Suudilerin hikayeyi yeniden kurguladığına ilişkin düşüncesini ise, "ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Riyad'a daha kabul edilebilir bir hikaye yazmaları için yollandıysa, bu görevin başarısızlıkla sonuçlandığı müjdesini vermek gerek" şeklinde ifade ediyor. 

Öte yandan Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli aktivist Tevekkul Karman ise, Suudi Arabistan İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri ile Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud bin Abdullah el-Kahtani'nin, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı "suikastını skandalsız bir şekilde tamamlamada başarısız oldukları için görevden alındıkları" yorumunu yaptı.

Adı geçen iki şahsiyetin görevden alınmalarının ardından Kral Selman bin Abdulaziz, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın başkanlığında kurulacak yeni bir komisyonla ülkenin genel istihbarat teşkilatının yeniden yapılandırılması emrini verdi.

18-10/21/cemal-kasikci-cinayete-son-dakika.jpg

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ İLE İLGİLİ SUDİ YETKİLİLER NE DEDİ? 

2 Ekim'den 20 Ekim'e kadar dünya Sudi Arabistan Aaşkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı cinayete kurban gitti diye haber yapılıyor , hükümetler açıklamalar yapıyordu. Sudi yetkililer dün ilk kez Kaşıkçı'nın cinayete kurban gittiğini kabullendi. Şimdi kamuoyuna Sudi yetkililerin mecburen yaptığı açıklamada 'Cemal Kaşıkçı cesedi nerede, nasıl öldürüldü, suçlular nerede?' sorularının yanıtının verilip verilmediği merak ediliyor. İşte Sudi arabistan'dan yapılan Cemal Kaşıkçı Cinayetinin açıklaması be detaylar...

Suudi Arabistan Krallığı yetkili kaynaklarından yapılan açıklamada;

Suudi vatandaşı Cemal B. Ahmed Kaşıkçı'nın kaybolma davasını Suudi Arabistan Yüksek Makamları yakından takip etmiş, konu ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkarılması için gerekli işlemleri başlatmıştır. Bu çerçevede ve tüm gerçeklerin ortaya çıkarılmasını teminen Krallık, 6 Ekim 2018 tarihinde, soruşturma başlatmak ve Türk meslektaşlarıyla işbirliği yapmak üzere Türkiye'ye bir güvenlik ekibi göndermiş akabinde Suudi Arabistan Krallığı ile Kardeş Türkiye Cumhuriyeti arasında ortak güvenlik komisyonu kurularak, Türk güvenlik yetkililerinin SAK İstanbul Başkonsolosluğu ile Başkonsolosluk Rezidansına girişine izin vermiştir. 

Bu bağlamda, İki Kutsal Mescid Hizmetkarı Kral Salman bin Abdülaziz'in 03.02.1440 tarih ve 5709 sayılı talimatı doğrultusunda Başsavcılık tarafından Türk tarafının ortak güvenlik grubuna bildirdiği bazı şüpheliler hakkında olay ile ilgili bilgilerinin ve ilişkilerinin olup olmadığının tespiti için soruşturma başlatılmıştır, ki bu arada daha önce güvenlik makamlarına iletilen bilgiler vatandaşımız Cemal Kaşıkçı'nın Konsolosluk binasından ayrıldığına işaret etmekteydi.

Çok açık ve net bir şekilde olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasının gerekliliği doğrultusunda devletin verdiği talimatları yerine getirmek amacıyla Başsavcılığın başlattığı ön soruşturmanın neticesinde; Cemal Kaşıkçı'nın ülkesine dönebileceğine dair bazı bulguların bulunduğundan şüphelinin Cemal Kaşıkçı ile görüşmek üzere İstanbul'a gittiği tespit edilmiştir.

Ön soruşturmaların neticesinde Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğunda bulunduğu sırada kendisi ile şüpheliler arasında cereyan eden görüşmenin istenilen yönde gerçekleşmediği ve olumsuz bir şekilde geliştiği belirlenmiştir. Bunun sonucunda Cemal Kaşıkçı ile şüphelilerin bazıları arasında kavga çıkmış ve elle arbede meydana gelerek olay büyümüş ve batandaş Kaşıkçı'nın vefat etmesine neden olmuşturç Bu olayın akabinde şüpheliler olayı kapatarak örtbas etmeye çalışmışlardır.

Bu olay çerçevesinde gözaltına alınan 18 Suudi vatandaşı ile yapılan soruşturmalar devam ederken, Suudi Arabistan Krallığı olay neticesinde yaşanan bu acı gelişmelerden dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtmektedir. Ayrıca Suudi ilgili makamlarının bu olayla ilgili gerçeklerin kamuoyuna açıklanacağını ve olaya karışan suçluların tümünün cezalandırılması için Suudi Arabistan'da bulunan ilgili mahkemeler intikal ettirileceğini vurgular.

Cemal Kaşıkçı cesedi bulundu mu diye merak edenler için şunu belirtmek gerekir cesed ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Cemal Kaşıkçı'nın cesedi bulunduğu an haberimizde olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN