Cemal Kaşıkçı cesedi bulundu mu? Cemal Kaşıkçı nerede öldürüldü?

Cemal Kaşıkçı cesedi bulundu mu? Cemal Kaşıkçı nerede öldürüldü?

Haberimizde 'Cemal Kaşıkçı cesedi bulundu mu?' sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Ayrıca 'Cemal Kaşıkçı nerede öldürüldü?' diye merak edenler için Kaşıkçı cinayetinin ayrıntılarını da yazımızda derledik. İşte dünyayı sarsan Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili en çok merak edilen ayrıntılar...

'Cemal Kaşıkçı cesedi bulundu mu?' sorusu üst düzey bir Türk yetkiliden bilgi alan uluslararası haber ajansının iddialarından sonra googlede trend oldu. Ayrıca vatandaşlar 'Cemal Kaşıkçı nerede öldürüldü?' sorusununda yanıtını merak ediyor ve google gibi arama motorlarında sorguluyor.  Reuters yaptığı son haberde polis ekiplerinin Kaşıkçı'nın cesedinin yerini bulmak üzere olduğunu dünyaya duyurdu. Ayrıca Cemal Kaşıkçı cesedinin Yalova ve Belgrad Ormanı'ndaarandığınıda açıkladı. Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili merak edilen tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz. 

CEMAL KAŞIKÇI CESEDİ BULUNDU MU?

Cemal Kaşıkçı cinayeti Türkiye'de olduğu gibi dünyada da bir numaralı gündem olmaya devam ediyor. Cemal Kaşıkçı cesedi ile ilgili son dakika haberleri ve Cemal Kaşıkçı nerede nasıl öldürüldüğüne dair detaylar merakla araştırılıyor. Reuters  yaptığı son haberde Türk polisinin Kaşıkçı'nın cesedini bulmak üzere olduğunu iddia etti. Haberin devamında 'Ekipler Yalova ve Belgrad Ormanı'nda arama yapıyor, Belgrad Ormanı'ndaki güvenlik kamerası kayıtları inceleniyor. ' deniyor. Ayrıca son dakika geçilen haberde 'Gazeteci Kaşıkçı'nın DNA örnekleri Türkiye'den temin edildi, Suudi Arabistan'dan istenmedi.' bilgiside yer alıyor. 

18-10/21/cemal-kasikci-nerede-olduruldu.jpg

İŞTE CEMAL KAŞIKÇI CESEDİ İLE İLGİLİ HABERİN DEVAMI

Reuters'e açıklama yapan bir Türk yetkili, Cemal Kaşıkçı'nın bedeninin akıbetini öğrenmeye çok yaklaştıklarını belirtti. Yapılan açıklamada Yalova ve Belgrad Ormanı'nda polislerin araştırma yaptığı ve bölgedeki kamera kayıtlarının incelendiği duyuruldu.Kaşıkçı olayını araştıran polislerin ayrıca Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giriş çıkış yapan tüm araçların kaydını incelediği ve Kaşıkçı'nın DNA örneklerinin Türkiye'den temin edildiği ve şu an için bu konuda Suudi Arabistan'a başvurulmasına ihtiyaç olmadığı ifade edildi.

18-10/21/cemal-kasikci-cesedi.jpg

CEMAL KAŞIKÇI NASIL ÖLDÜRÜLDÜ? 

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de vatandaşlar Cemal Kaşıkçı nasıl öldürüldü diye merak ediyor. Ayrıca Kaşıkçı'nın nasıl ve ne zaman öldürüldüğü de araştırılıyor. Amerikalı bir tv kanalı Cemal Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğüne dair geçtikleri son dakika haberinde olayın detaylarını verdi. 

Amerikan CNN televizyonuna konuşan Suudi Arabistan Kraliyet Divanı'na yakın bir kaynak, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın boğularak hayatını kaybettiğini söyledi.
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda boğularak öldürüldüğü iddia edildi.

Amerikan CNN televizyonuna konuşan Suudi Arabistan Kraliyet Divanı'na yakın bir kaynak, Suudilerin Kaşıkçı'nın boğulma suretiyle hayatını kaybettiği sonucuna vardığını söyledi.     

Haberde bununla birlikte Kaşıkçı'nın ölüm nedenine ilişkin henüz herhangi bir delil sunulmadığı belirtildi.     

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haberalınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" itiraf etmiş, ancak ölümünün nasıl gerçekleştiğine dair herhangi bir açıklama yapmamıştı.   

18-10/21/cemal-kasikci-nasil-olduruldu.jpg  

NUMAN KURTULMUŞ CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ İLE İLGİLİ NE DEDİ? 

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak, “En zor durum bu durum. Ne olduğuna dair şüpheler var ama kesin bir sonuca dönüştürülmüş değil. Ancak durum kamuoyunun yansıdığı gibiyse hiçbir şekilde bu işin üzerini örtme Suudi Arabistanlıların da yapabileceği bir şey değildir. Eğer gerçekten böyleyse çok vahim sonuçları olacaktır” dedi.

Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında konuşan Kurtulmuş gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş'un Cemal Kaşıkcı ile ilgili sözleri şöyle: 

"Meselenin geneline baktığınız zaman 2018 yılında dünyanın büyük metropollerinden birisinde ve bir ülkenin konsolosluğunda dünyaca bilinen bir gazeteci içeri giriyor ve dışarı çıkamıyor. Olay çok sıcak olduğu için belki fazla farkında değiliz ama, gerçekten hepimizin kanını donduran insanlığın bittiği ürkütücü korkunç bir olaydır.

Türkiye olarak bir kere kestirmeden şunu söylemek isteriz, yani hiçbir şekilde bu meselenin üstünün örtülmesine müsaade etmeyeceğiz. Şu anda devam eden resmi bir soruşturma var. Tabi resmi makamlar ortaya çıkan bilgi ve bulgular kesinleştikten sonra açıklama yapma durumundalar. Ama Türkiye bu işin üzerinin örtülmesine asla müsaade etmeyecek.

Meselenin aslı neyse onun ortaya çıkması için gayret sarf edecek. İnşallah en kısa zamanda meselenin hakikati ortaya çıkar. En zor durum da bu durum. Yani ne olduğu hakkında yoğun şüpheler var. Ama bilgiler ve bulgularla desteklenmiş kesin bir sonuca dönüştürülmüş değil. Ve burada işte diyelim eğer gerekten olay dünya kamuoyuna yansıdığı gibiyse. Suudi Arabistan'dan bir tim geldi, onun içinde iki üç tane adam bunu katletti gitti, diyerek de hiçbir şekilde bu işin üstünü örtmek Suudi Arabistanlıların yapacağı bir durum değildir.

Yani konsoloslukta işlenen bir suç bir devletin konsolosluğunda işlenen bir suç üst düzey yetkililerin haberi olmadan işlenemez. Eğer bu suç gerçekten böyleyse deliller bu sonuca götürürse ortada çok vahim bir sonuç olacaktır. Ve bunun gerçekten çok ciddi hukuki sonuçlarının olması lazım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN