Cemevinde polis ateşiyle ölen Uğur Kurt davasında olay günü izletildi

Cemevinde polis ateşiyle ölen Uğur Kurt davasında olay günü izletildi

İstanbul Okmeydanı’nda, cemevi avlusunda bekleyen Uğur Kurt'un, polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davanın son oturumunda olay gününe dair görüntüler izlendi.

AYFER ÇALIKIRAN/KARAR.COM

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık polis memuru Sezgin Korkmaz, avukatı Tolga Yurdakul ile Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt ve avukatları katıldı. Kurt ailesi avukatlarından Turgut Kazan, kendilerinin de ileteceği görüntülerle birlikte dosyadaki tüm görüntülerin duruşma salonunda izlenmesini talep etti.

Oğullarının öldüğü anı izleyemediler

Bu sırada ölen Uğur Kurt'un annesi Güllünaz Kurt ve babası Kemal Kurt, olay gününü gösteren bu görüntüleri izlemek istemediklerini belirterek duruşma salonundan ayrıldılar. Anne ve baba duruşma bitene kadara bir daha da salona girmedi. Görüntülerin izlenmesinin ardından Kurt ailesinin avukatları kamera kayıt cihazı ile polis aracındaki görüntüyle ilgili tahribat yapıldığını belirterek delilerin karartıldığını ileri sürdü. Avukatlar dosya itibariyle sanığın eyleminin olası kasıtlı öldürme olduğunu belirterek ve dosyadaki delil karartmaya dair yapılan işlemlerde dikkate alınarak sanığın tutuklanması istendi. 

Tutuklama talebine red

Uğur Kurt'un eşi Narin Kurt, "Sanığın bu ülkeye hizmet ettiği düşünülerek cezası indirilmeye çalışılıp buna ilişkin deliller ve hileler yapılıyorsa, ben de bu ülke için gururla hizmet ediyorum. Mahkemenin bana bu konuda yardımcı olmasını ve sanığın hak ettiği şeklinde cezalandırılmasını, bu celsede de tutuklanmasını istiyorum" dedi. 

Sanık polisin avukatı Tolga Yurdakul ise, delil karartma iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Mermiyi inceleyen ve müvekkile ait olduğu tespitini yapan kurumun raporu kabul edilirken, görüntülerle ilgili rapor kabul edilmiyor. Delil karartma durumu yoktur. Bu aşamada verilecek tutuklama kararının ağır olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 

Taleplerin ardından mahkeme sanığın tutuksuz olarak yargılanması kararını, "Dosyamızın geldiği aşama itibariyle delilleri yok etme, gizleme ya da değiştirme, tanık, mağdur veya başkaları üzerine baskı yapılması girişiminde bulunma, saklanması veya kaçması şüphesini uyandıran somut olgular bulunmaması nedeniyle tutuklama talebinin reddine" şeklinde gerekçelendirdi. Devamında da sanık hakkında tek delilin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığınca düzenlenecek rapor olup, sanığın bu delili yok etme, gizleme ya da değiştirme ihtimalinin de bulunmadığı ara karara yazıldı. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN