Cep telefonlarındaki sağlık uygulamalarının rakamı 40 bine ulaştı

Cep telefonlarındaki sağlık uygulamalarının rakamı 40 bine ulaştı

Cep telefonlarındaki sağlık uygulamalarının rakamı 40 bine ulaştı ve her geçen gün artıyor. Bunları kullanan kişilerin sayısının ise bu yılın sonunda 40 milyona çıkacağı tahmin ediliyor.

Mobile Health News’ın araştırmalarına göre 2010 yılında online diyet ve sağlık aplikasyonları ilk olarak cep telefonlarına girerken, 2016’ya gelindiğinde 40 bini aşkın sağlık uygulaması seçeneğinin ceplerde yer aldığı açıklandı. 

Ayrıca 2016’da sağlık aplikasyonlarının indirilme oranının 40 milyon olacağının öngörüldüğünün belirtildiği araştırmada, 2017’de ise giyilebilir teknolojilerin kullanılacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel özellikle mobil diyet uygulamaları sayesinde diyet yapan hastaların sıkı takibinin yapılabildiğini, yurtdışında yaşayanların, yoğunluk ya da mesafe nedeniyle yüz yüze görüşmeye zamanı olmayanların da artık online diyet programlarıyla birlikte sağlıklı beslenme ve diyet anlamında iyi hizmetler alabildiklerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN