CHP kurultayında ikinci gün... Muharrem İnce'den sert paylaşımlar

CHP kurultayında ikinci gün... Muharrem İnce'den sert paylaşımlar

CHP 36. Kurultayı'nın ikinci gününde parti meclisi seçimi yapılıyor. Bin 266 delege Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve Bilim Yönetim Kültür Platformu üyelerini seçecek. Kurultayda tüm uyarılara rağmen oy kullanma kabinlerine adayların broşürleri bırakıldı, isimleri yazıldı. CHP'de dünkü başkanlık seçiminde yaşanan mükerrer imza tartışmasıyla ilgili olarak Muharrem İnce'den ise sert açıklamalar geldi.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda, PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için seçim yapılıyor. PM için 575, YDK için de 103 aday başvurdu. Adaylar sabah saatlerinde Kurultay’ın yapıldığı Ankara Arena Spor Salonu’na gelerek propaganda için çalışmaya başladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİ

Ayrıca PM'ye Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan girecek 8 kişi için Genel Başkan tarafından belirlenen 12 kişilik liste açıklandı.  Buna göre, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Prof. Dr.
Zeki Kılıçaslan, CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Sibel Özdemir, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Onur Akın, eski milletvekili Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Doç. Dr. Yunus Emre, Prof. Dr. Ali Rıza Erbay ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer PM'ye 8 üyelik için aday gösterildi.

18-02/04/resimid_8853083.jpg

PM ve YDK üyelikleri için başvuranların isimleri tek tek okundu ve salondaki dev ekrandan adlar yansıtıldı. Daha sonra başvurulara ilişkin itiraz ve çekilmeler için bir saatlik süre tanındı. Bu arada, partililer Ankara Spor Salonu'na PM adaylarını desteklemek için erken saatlerde geldi. Adayların afiş ve pankartları salonun çeşitli yerlerine asıldı, broşürler dağıtıldı.

18-02/04/resimid_8852973.jpg

SALONDA TİŞÖRTLÜ PROPAGANDA

Üzerinde adayların isim ve fotoğrafları olan tişörtler giyen, ellerinde pankartlar taşıyan partililer, destek için delegelerin arasında dolaştı.  Bazı adaylar ise salonda stant kurarken, üzerlerinde isimlerinin
yazılı olduğu şeker, kalem, ıslak mendil, not defteri ve çakmak dağıttı. Yöresel kıyafet giyen bazı gençler de PM adaylarının pankartını taşıyarak destek istedi.  Salonun dışında da çok sayıda adayın pankart ve afişleri yer aldı, broşürler dağıtıldı.

18-02/04/resimid_8853469.jpg

 DELEGEYE TİNER KOKUSU UYARISI

Öte yandan salonunda Divan’dan gelen tiner kokusu uyarısı gülüşmelere neden oldu. Bazı PM adayları, propaganda amacıyla oy kullanılacak kabinlere isimlerini yazdı. Ancak bu yasak olduğu için isimler tinerle silindi. İsimler silinmeden önce Divan’dan salona, “İsimler tinerle silinecek, lütfen oy kabinlerinden uzak duralım, kokudan etkilenmeyin” şeklindeki uyarı esprilere neden oldu.

18-02/04/resimid_8852743.jpg

İNCE BAYRAK AÇTI

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda yaşanan mükerrer imza tartışmasıyla ilgili olarak,Muharrem İnce'den yeni bir açıklama geldi. Sosyal medyadan paylaşımlarda bulunan İnce, şu açıklamalarda bulundu:

18-02/04/screenshot_1-1517730546.jpg

Sözde mükerrer 49 imzayı lütuf göstererek bana bağışlayanlar imzasını aldığı 291 delegenin oyunu alamadı. Kendi partinizin delegesinden imza alıp oy alamıyorsanız milletten nasıl oy alacaksınız?

127 yeterli imzayı bulamadı, aday olması için 49 imza bağışlıyorum dediğiniz kişi 447 oy aldı. Partide kurduğunuz bu korku düzeniyle mi Türkiye’ye özgürlük getireceksiniz?

Sokakta varız, örgüt tabanında varız, gönüllerde varız, onun için bu haklı mücadelemize devam edeceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN