CHP referandumun iptali için AİHM dilekçesine kilitlendi

CHP referandumun iptali için AİHM dilekçesine kilitlendi

Referandumun iptali için YSK ve Danıştay’a yaptığı başvurular reddedilen CHP’de AİHM hazırlıkları sürüyor. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 10 gün içerisinde ayrıntılı bir dilekçe hazırlayıp mahkemenin kapısını çalacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referandumla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuruya yönelik hazırlığın sürdüğünü, mahkemeye ayrıntılı ve iyi bir dilekçeyle gitmek istediklerini söyledi. Tezcan, hazırlıkları bir hatfa-10 gün arasında tamamlayacaklarını belirtti. 

16 Nisan referandumunda mühürsüz oy pusulası ile zarflarının geçerli sayılması sonrası YSK ve Danıştay’a başvuran, AYM seçeneği es geçerek doğrudan AİHM’e gitmeye karar veren CHP’de çalışmalar sürüyor. AİHM’e iletecekleri dilekçe hazırlıklarının sürdüğünü, ayrıntılı ve iyi bir dilekçeyle mahkemeye gitmek istediklerini belirten Tezcan, AİHM’in bu noktada kabul edilebilirlik kararı vermesi halinde bunun referandumlarda bir ilk olacağını söyledi. Tezcan, bugüne kadar AİHM’in halk oylamasına ilişkin bir kararının bulunmadığına işaret ederek “Sadece yasama meclisi seçimleri açısından veriyor. Bir ilk olacak. Bunun için de ciddi bir hazırlık yapmamız gerekiyor” diye konuştu. CHP İzmir milletvekili Musa Çam’ın AİHM’e bireysel başvuruda bulunduğunun anımsatılması üzerine Tezcan, Çam’ın, bunu kendilerine bildirdiğini, başvuruda bulunmasında sakınca olmadığını söylediklerini anlattı. Tezcan “Parti adına yapılan başvurunun adı da teknik olarak bireysel başvuru, gerçek kişilerin yaptığı da bireysel başvurudur. Bizimki de bireysel başvuru olacak ama parti tüzel kişiliği adına olacak” değerlendirmesinde bulundu. -TBMM AA

HER ADIMI ATACAĞIZ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde önceki gün düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısı’nın ardından açıklanan sonuç bildirgesinde 16 Nisan’da aldığı kararla tartışılan YSK’nın görevini ihlal ettiği ve hukuku ayaklar altına aldığı kaydedildi. Halk oylaması için ‘Mühürsüz referandum’ ifadesi kullanılan açıklamada “Görevi kanunlara uymak ve yasaları uygulamak olan kurum adeta bir çete gibi davranarak kanunun açık emirlerine aykırı hareket etmiş, hukuku tanımak yerine hukuku yok etmiştir. YSK tarafından alınan karar, seçim güvenliğine yönelik bir darbe, halkın iradesine yönelik bir kumpas girişimidir. CHP halkımızın hakkını sonuna kadar savunacak, adalet tesis edilene kadar gereken her adımı atacaktır” denildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN