CHP'den İncirlik yorumu: Obama'nın tuzağına düşülmemeli

CHP'den İncirlik yorumu: Obama'nın tuzağına düşülmemeli

Hükümet yetkililerinin El Bab operasyonuna destek vermeyen ABD'ye yönelik İncirlik Üssü restini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, El Bab operasyonunun Türk askerinin başarısıyla sonuçlanacağını, bu kritik süreçte İncirlik tartışması başlatarak, Obama yönetiminin tüm ülkelerle ilişkileri kötüleşen bir Amerika'yı Trumpa devretme tuzağına düşülmemesi gerektiğini belirtti. Yılmaz, "Trump'ın gelişini beklemeliyiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Türkiye'nin El Bab operasyonuna destek vermemesinin İncirlik Üssü'nü sorgulanır hale getirdiği yönündeki çıkışı, siyasette de geniş yankı uyandırdı. Karar'a konuşan CHP Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, hükümet yetkililerinin İncirlik'in savaş uçaklarına kapatılabileceği tepkisini iç kamuoyuna ve ABD'ye yönelik bir mesaj olarak gördüklerini söyledi.

TRUMP'I BEKLEMELİYİZ

Obama yönetiminin şu ana kadar PYD çizgisinde bir Suriye siyaseti izeyip Türkiye'ye destek vermediğinin bilindiğini belirten Öztürk, Donald Trump'un göreve başlamasının beklenilmesi gerektiğini dile getirerek, "Obama yönetimi başından beri PYD'yle birlikte hareket etti. Türk askerinin El Bab'a girmesini de istemiyordu. Türk askerinin El Bab'da başarılı bir şekilde ilerlediği bilinen bir gerçek. Belki kısa bir süre sonra El Bab da IŞİD'den temizlenmiş olacak. Böyle bir kritik dönemde bir şey yapamayıp söylemek, sanki yapmış etkisi yaratabilir. Obama yönetimi giderayak bütün ülkelerle ilişkileri gerilen bir Amerika'yı Trump'a bırakmak istiyor. Bu tuzağa düşmemek lazım. Trump'un gelişini beklemeliyiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN