İncirlik NATO üssü değil

İncirlik NATO üssü değil

Türkiye’den ABD’ye İncirlik resti... Milli Savunma Bakanı Işık, “İncirlik NATO üssü değil dedi, bir tepki de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan geldi: DEAŞ için gelen ülkeler destek vermeyeceklerse burada kalmaları anlamsız.

Fırat Kalkanı Harekatı’nda Ankara’yı yalnız bırakan ABD’ye tepkiler sürüyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “İncirlik Üssü bir NATO üssü değildir. Bunun herkes tarafından bilinmesi lazım. Türkiye’nin izni ile orada bulunuyorlar” dedi. HaberTürk TV’ye konuşan Bakan Işık, özetle şunları söyledi:

* ABD samimi olarak Türkiye’ye gerekli desteği vermiyor. Siz koalisyonu DEAŞ’la mücadele için kurdunuz. Bizden de yardım istediniz. ‘Koalisyon güçlerinin İncirlik’te konuşlandırılması doğrudur, bu izni veriyoruz’ dedik. Peki, bu izni verdikten sonra bizim DEAŞ’la mücadelede desteğe ihtiyacımız varken siz niye bu desteği vermiyorsunuz? Niye ipe un seriyorsunuz? Siz bu anlayışla hareket ettiğiniz sürece, o zaman Türkiye kamuoyu diyor ki ‘Bunlar samimi değil, bunların gizli ajandası var.’ 

* İncirlik Üssü bir NATO üssü değildir. Bunun herkes tarafından bilinmesi lazım. Türkiye’nin izni ile orada bulunuyorlar. Türkiye bu noktada ABD ile de diğer koalisyon ülkeleriyle de görüşmelerini sürdürüyor. Bu görüşmeler eğer Türkiye’nin çıkarlarını tehdit eder bir noktada cereyan eder ve sonuç alınamazsa o zaman Türkiye her türlü ihtimali değerlendirir. İncirlik’teki koalisyon güçlerinin varlığı DEAŞ’la mücadele dışında başka bir amaca yönelik bulunduruluyor kanaati oluşursa elbette gereği yapılır. Sonuçta yetki Türkiye’dedir.

DESTEK VERMEZLERSE KALMALARINA GEREK YOK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İncirlik Üssü’nün kapatılmasının şu anda gündemde olmadığını söyledi ancak “Özellikle DEAŞ için gelen ülkeler bu desteği vermeyecekse burada kalmasının bir anlamı da yok” diye de ekledi. Rakka’dan El Bab’a doğru gelen DEAŞ unsurları olduğunu ve bunların koordinatlarını verdiklerini anlatan Çavuşoğlu, şöyle dedi: “Niçin vurmuyorsunuz? Bunu beklemek en doğal hakkımız değil mi? Şimdi halkımız soruyor; ‘Madem destek vermeyecekler, İncirlik Üssü’nü niye kullanıyorlar?’ Son derece haklı bir soru. Yani şu anda İncirlik Üssü’nün kapatılması gündemde değil ama özellikle DEAŞ için gelen ülkeler bu desteği vermeyecekse burada kalmasının bir anlamı da yok.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN