CHP'li eski vekil Aykan Erdemir Zarrab davasında tanıklık yapacak

CHP'li eski vekil Aykan Erdemir Zarrab davasında tanıklık yapacak

Hakkında FETÖ soruşturmasından yakalama kararı bulunan eski CHP'li vekil Aykan Erdemir'in, ABD'de görülen davada Türkiye aleyhinde tanıklık yapması bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün 17/25 Aralık yargısal darbe teşebbüsüne ilişkin yürüttüğü soruşturmada adı geçen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir de ABD'deki Reza Zarrab davasının tanık listesinde yer alıyor.

CHP heyetinin, 2013 yılında ABD'ye yaptığı ziyarette FETÖ'nün ABD'deki en önemli organizasyonlarından Rumi Forum ve Amerikan-Türki Topluluğu (TAA) yöneticileriyle bir araya gelmesinde önemli rol oynadığı iddia edilen Erdemir, Rumi Forum'un yuvarlak masa toplantısına konuşmacı olarak da katılmış ve FETÖ'yü övmüştü. 

Ayrıca geçen yıl mart ayında Georgetown Üniversitesi'nde firari FETÖ'cü Uslu'nun da yer aldığı bir panele katılan Erdemir'in 'Türk dış politikasına yönelik sert eleştirileri' de tepki çekmişti.

TANIK VE BİLİRKİŞİ AYNI VAKIFTAN

Erdemir aynı zamanda ABD'de İsrail yanlısı ve Türkiye karşıtı çizgisiyle bilinen Demokrasileri Savunma Vakfının (FDD) Türkiye Programı uzmanı olarak da görev yapıyor.

Erdemir'in görev yaptığı FDD'nin Başkanı Mark Dubowitz ile Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer'in duruşmalara bilirkişi olarak tayin edilmeleri de tartışmalara neden olmuş, Türkiye karşıtı çizgisiyle bilinen bir kurumun tepe yöneticilerinin Atilla davasındaki rolleri sorgulanmaya başlamıştı.

NEW YORK / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN