CHP'li Türkmen'in 1.2 milyonluk telefon faturasına takipsizlik

CHP'li Türkmen'in 1.2 milyonluk telefon faturasına takipsizlik

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in TBMM Başkanlık Divanı kâtip üyesiyken, 2016 yılına ait 1.2 milyon liralık telefon faturası nedeniyle görevi kötüye kullandığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre savcılığın sorusu üzerine TBMM, Divan Kurulu üyelerinin haberleşme giderlerine ilişkin bir limitin bulunmadığını, Türkmen hakkında idari soruşturma da olmadığını iletti.
Ankara Başsavcıvekili Ahmet Akça da Türkmen'e takipsizlik kararı verdi. Kararda, 'Haberleşme faturasının suç unsuru barındırmadığı' belirtildi.

Türkmen'in telefon faturası Meclis'te sert tartışmalara sebep olmuş, en son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vekilin TBMM Başkanlık Divanı'ndaki görevinden istifa ettirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN