CIA şefi, Kennedy suikastine ilişkin belgeleri gizlemiş

CIA şefi, Kennedy suikastine ilişkin belgeleri gizlemiş

35. Amerika Başkanı John F. Kennedy suikastine ilişkin sır perdesi 52 yıldır aralanamadı. Suikastın üzerine kalın sır perdesini çekenin ise, dönemin CIA şefi John McCone olduğu ileri sürülüyor. McCrone, sukista ilişkin bilgi ve belgeleri kasten saklamakla suçlanıyor.

2013 yılında CIA tarihçisi David Robarge tarafından kaleme alınan gizli bir rapora göre, eski CIA başkanı John McCone Kennedy suikastı hakkında önemli belgeleri kasten sakladı. 

Robarge tarafından hazırlanan geniş kapsamlı raporda, eski başkan McCone’nin algı operasyonu sayesinde suikastı Lee Harvey Oswald’ın tek başına işlediği gerçeğini yaydığı ifade edildi. Buna göre, CIA’in bildiği ve doğru bulduğu şey, herkes tarafından doğru kabul edilecekti.

15-10/13/whole-dude-whole-master-john-alexander-mccone.jpg
John McCone

CIA yıllarca mafyayla beraber çalıştı

Raporda verilen bilgilere göre, McCone'nun ayrıca CIA’in seneler boyunca mafya örgütleriyle Fidel Castro suikastını düzenlemek için girişimlerde bulunduğu da ortaya çıktı.

John F. Kennedy suikastını soruşturmak üzere kurulan Warren Komisyonu, Oswald’ın bu suikastı tek başına düzenlediğinde karar kıldı.  CIA’in mafya örgütleriyle beraber çalıştığına ilişkin bilgi ve belgeler eğer o zaman diliminde komisyona sunulmuş olsaydı, Oswald’ın suikastı tek başına düzenlemediği ortaya çıkacaktı. Fakat Robarge’e göre, eski başkan McCone bu algıyı yaratmak istediği için, önemli belgeleri kasten gizledi.

15-10/13/46027357cached.jpg
Keneddy suikastını düzenlemekten suçlu bulunan Lee Harvey Oswald

15-10/13/john-f-kennedy-assassination-reenactment.jpg
Kennedy'nin vurulma anı

Gizli belgeler neden seneler sonra meydana çıktı?

35. Amerika Başkanı John F. Kennedy 22 Kasım 1963 yılında Dallas'ta Lee Harvey Oswald tarafından vurularak öldürüldü. Amerika'yı sarsan suikast dünya basını tarafından yakinen takip edildi. Bunun üzerine başkan Lyndon Johnson tarafından kurulan Warren Komisyonu, suikasta ilişkin sır perdelerini aralamakla yükümlüydü. Komisyonun raporuna göre, tek suçlu Oswald idi. Akıllarda ise dolaşan bir soru kaldı: Neden 52 sene sonra CIA'in gizli belgeleri ortaya çıktı? Amerika'nın istihbaratı bir takım bilgileri kasten mi gizledi?

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN