ABD’nin Oklahoma eyaletini hortum vurdu: 1 ölü

ABD’nin Oklahoma eyaletini hortum vurdu: 1 ölü

ABD, Oklahoma eyaletinin orta kesimlerinde şiddetli fırtınalar ve hortumlar meydana geldi. Bu olaylar sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda ev ve iş yeri hasar gördü.En büyük hasarı alan bölge, Oklahoma eyaletine bağlı Tulsa kentinin bin nüfuslu Barnsdall kasabası oldu. Hortumun etkisiyle ağaçlar ve elektrik hatları devrildi, binalarda maddi hasar oluştu. Bölge adeta savaş alanına döndü.

Orta kesimlerini etkisi altına alan şiddetli fırtına, ABD'nin Oklahoma eyaletine bağlı Tulsa kentinin bin nüfuslu Barnsdall kasabasını vurdu. Hortumun etkisiyle ağaçlar devrildi, elektrik hatları zarar gördü ve çevre savaş alanına döndü. Oklahoma Otoyol Devriyesi, Barnsdall'da 30-40 evin hasar gördüğünü ve bir huzurevinin gaz sızıntısı nedeniyle tahliye edildiğini bildirdi.

Osage County Acil Durum Yönetimi, hortumun neden olduğu enkaz parçaları yüzünden birçok yolun kapandığını belirtti. Osage County Şerif Ofisi ise 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kansas eyaletinin bazı bölgelerine de 7.6 santimetre çapında elma büyüklüğünde dolu yağdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN