CNN, Trump'ı çileden çıkartacak! Rusya'nın elinde bulunan rapor doğrulandı

CNN, Trump'ı çileden çıkartacak! Rusya'nın elinde bulunan rapor doğrulandı

Amerikan yayın kuruluşu CNN, eski ve halen görevde olan yargı ve istihbarat yetkililere dayandırdığı haberinde, ABD'li dedektiflerin, eski İngiliz dış istihbarat elemanı Christopher Steele tarafından hazırlanan ve Rusya'nın elinde bulunan 35 sayfalık dosyada detaylandırılan bazı görüşmeleri doğruladığını duyurdu.

52 yaşındaki Steele’in hazırladığı 35 sayfalık dosyada, Kremlin'in başkanlık kampanyası sırasında Donald Trump'la gizli anlaşma yaptığı ve Rus istihbaratının Trump'la ilgili şantaj için kullanılabilecek bilgilere sahip olduğu yönünde iddialar yer alıyordu.

Raporda yer aldığı belirtilen iddialar arasında, Trump'ın para ödediği hayat kadınlarına, Moskova ziyaretleri sırasında Barack ve Michelle Obama'nın kullandığı yatağa pislettiği öne sürülüyordu.

CNN, yeni elde edilen bilgilerin hiçbirisinin dosyadaki müstehcen iddialarla ilgili olmadığını altını çizdi. Dosya, üst düzey Rus yetkililer ile yine Ruslar arasında geçen bir dizi görüşmeye ilişkin detaylar içeriyor.

Kaynaklar, ABD istihbarat toplama programının gizli yapısı nedeniyle hangi spesifik görüşmelerin ele geçirildiğine ve görüşmelerin içeriğine ilişkin bilgi vermiyor. Ancak söz konusu yetkililere göre; ele geçirilen bilgiler, dosyada yer alan bazı görüşmelerin aynı kişiler arasında, aynı gün ve dosyada belirtildiği gibi aynı yerlerden gerçekleştiğini teyit ediyor.

CNN haberinde, başkanlık kampanyasının sürdüğü dönemi kapsayan içeriklerin 20 Ocak’ta 45’inci ABD Başkanı olarak Beyaz Saray’a çıkan Donald Trump’la ilgili olup olmadığını bilmediğin vurguladı.

Kaynaklar, ele geçirilen görüşmelere dayanılarak yapılan teyit işlemiyle ABD istihbarat ve kanun adamlarına dosyadaki bazı hususların güvenilirliği konusunda “ciddi itimat” sağladığını ifade etti.

DİNLEMEYE TAKILAN KİŞİLER…

CNN haberinde, ABD’li istihbarat yetkililerine atıfla, rutin istihbarat toplama faaliyetleri sırasında ele geçirilen görüşmelerin, yalnızca yabancılar arasında geçtiğini ve bu kişilerin ya Rusya hükümeti içinde ya da onunla bağlantılı olduğunu vurguladı.

CNN’e konuşan iki yetkili, söz konusu görüşmeleri gerçekleştiren bazı kişilerin, Hillary Clinton’a zarar veren, Donald Trump’ın ise işine gelen bilgilerin toplanmasında “ciddi ölçüde” dahli olduğunu ve bunların ABD istihbaratı tarafından bilindiğini ifade etti.

CNN’e konuşan yetkililer, Rusya hükümetinin Başkan’la ilgili uygunsuz bilgilere sahip olup olmadığı konusunda hâlâ herhangi bir yargıya varmadıklarını da özellikle belirtti.

Konuya ilişkin iddiaların sorulduğu Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, CNN’e tepki göstererek, “CNN’in yalan haberciliği tiksindirmeye devam ediyor” dedi.

FBI, Adalet Bakanlığı, CIA ve Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, konuya ilişkin yorumda bulunmaktan kaçındı.

Trump, geçen ay medyada yer alan ve “Rus istihbaratının kendisiyle ilgili uygunsuz materyaller elde ettiği” yönündeki iddialara sert tepki göstermişti. Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, konuya ilişkin haberlerden hiç bahsetmeden, “SAHTE HABERLER! BÜTÜNÜYLE SİYASİ BİR CADI AVI!” yazmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN