Vladimir Putin’i tanımam, Rusya’da hiçbir iş anlaşmam yok

Vladimir Putin’i tanımam, Rusya’da hiçbir iş anlaşmam yok

Amerikan medyası, Trump’ın sert eleştirilerine hedef olmaya devam ediyor. Putin’e sıcak mesajlar vermeyi sürdüren Trump, ‘Müslüman yasağı’ uygulamasından vazgeçmemek için her yolu deniyor. İşte Trump günlüğü...

ABD Başkanı Donald Trump, kendinden önceki başkanların aksine Rusya karşıtı açıklamalar yapmadığı için kendisine yöneltilen eleştirileri Twitter hesabından yanıtladı.

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i tanımam, Rusya’da hiçbir iş anlaşmam yok ve nefret edenler çıldıracak” diyen Trump, bir kez daha eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde P5+1 ülkeleriyle İran arasında imzalanan nükleer anlaşmayı anımsattı. Trump, “Yine de Obama terörün bir numarası İran’a bir anlaşma yapmasında sorun yok” diye yazdı. Trump, geçen hafta Fox News kanalına verdiği mülakatta da Putin için “Katil” diyen sunucuya verdiği “Ülkemiz masum olduğunu mu düşünüyorsunuz?” cevabıyla tartışma yaratmıştı.

MEDYAYLA SAVAŞI BİTMİYOR

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan medyasının yedi Müslüman ülkeye uyguladığı vize ve ülkeye giriş yasağı ile ilgili negatif anket sonuçlarının “sahte haber” olduğunu savundu. CNN televizyonunun yaptığı bir ankete göre, Amerikan halkının yüzde 55’inin Trump’ın vize yasağı kararının doğrudan Müslümanları hedef aldığını ortaya koydu. Trump, Twitter hesabı üzerinden CNN, ABC ve NBC televizyonlarının da aralarında bulunduğu ana akım medyayı “sahte haber” yapmakla suçlayarak, “Her negatif anket sahte haberdir, tıpkı CNN, ABC ve NBC’nin seçim anketleri gibi. Üzgünüm halk sınır güvenliği ve sıkı tarama istiyor.” ifadelerine yer verdi. Ayrıca Times dergisinin ve NBC televizyonunun Saturday Night Live adlı politik-komedi programının, kendisini danışmanı aşırı sağcı Setephen Bannon tarafından yanlış yönlendirilen bir başkan olarak nitelemesine de değinenen Trump, “Kendi kararlarımı toplanan verilere dayanarak kendim alırım ve herkes bunu biliyor. Bazı sahte haber, medya beni marjinalleştirmek için yalan söylüyor.” ifadelerini kullandı.

VİZE YASAĞINDA YENİ DENEME

ABD Adalet Bakanlığı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeye vize yasağı getiren Başkan Donald Trump’ın başkanlık kararnamesi hakkında San Francisco’daki Temyiz Mahkemesine bilgi notu vererek kararın yeniden uygulanmasını talep etti. ABD Adalet Bakanlığının, San Francisco’daki Temyiz Mahkemesi 9. Dairesine 15 sayfalık bilgi notu ile başvuruda bulunarak Trump’ın vize yasağının yeniden uygulamaya konmasını talep ettiği bildirildi. Mahkemeye sunduğu bilgi notunda bakanlık, söz konusu vize yasağı kararının “Başkanın yasal otoritesinin uygulanması” olduğunu ve bu sebeple kararnamenin yeniden uygulanması gerektiğini savundu. Kararname ile 90 gün vize yasağı getirilen ülkelerin “terör riski taşıdıkları” gerekçesiyle listede olduğunu belirten bilgi notunda, yasağın bir din ile doğrudan ilişkilendirilerek sunulmasının doğru olmadığı vurgusuna yer verildi. Bilgi notunda ayrıca, Seattle’da yasağın ülke çapında uygulanmasını durdurma kararı veren federal hakimin “ülke genelini kapsayan bir karar vermesinin” sakıncalarına değinildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN