Çocuklar 13 yaşına kadar cep telefonundan uzak tutulmalı

Çocuklar 13 yaşına kadar cep telefonundan uzak tutulmalı

Sigara içmeyin, günde yedi buçuk saat uyuyun, spor yapın ve günde 30 dakikadan fazla cep telefonuyla konuşmayın, çocuklarınızı da konuşturmayın. Kanserden korunmanın yöntemleri aslında çok da zor değil...

Günlük hayatınızda alacağınız basit önlemlerle kanserden korunmak mümkün. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi medikal onkoloji uzmanı Doç. Dr. Andaç Argon, kanserin ‘günümüzün vebası’ haline geldiğini belirterek bu hastalıktan korkmak yerine önlem alınmasını söyledi. Aron, bunun ipuçlarını şöyle sıraladı...

Sigaradan vazgeçin: Çalışmalar gösteriyor ki; günde tek bir tane dahi sigara içilmesi, kansere sebebiyet verebilir. Nargile, puro ve pipo gibi diğer tütün türevlerini içmek ve pasif içicilik de risk taşıyor. Örneğin bir nargile seansında yaklaşık 50 adet sigara içmiş gibi olduğunuzu unutmayın!

İdeal kilonuzu koruyun: İdeal kilomuzda yaşarsak, kanserden en uzakta yaşamış sayılırız. Kabaca ideal kilomuz, boyumuzun son iki rakamı veya ondan en fazla 5 kilo kadar daha fazlası olarak tanımlanabilir.

Gece 12’den sonra ışıkları kapatın: Erişkinlerin günde 7 buçuk saat aralıksız uyumaları zorunlu. Ayrıca en geç gece yarısı saat 12’de, ışıksız bir ortamda uykuya geçmemiz lazım ki bizi kanserden koruyan melatonin hormonu salgılanmaya başlasın.

Cep telefonlarına dikkat: Beyin gelişimini henüz tamamlanmadığı 12-13 yaşına dek çocuklarımızı cep telefonlarından uzak tutulmalı. Erişkinlerin de günde en fazla 30 dakika ve kulaklıkla cep telefonu kullanmasını öneriyoruz.

Güneşten korunun: Özellikle yaz aylarında ya da karlı yüksek rakımlı bölgelerde yaşayanların kış aylarında da dikkat etmeleri gereken husus; güneşin tehlikeli ultraviyole-B ışınları Yazın saat 10.00-15.00 arasında asla denize girilmemeli; sokağa çıkarken de güneşten korunacak şekilde giyinmeliyiz.

İŞE GİDER GİBİ SPORA GİDİN:

İdeal kiloyu korumak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için  işe gidiyormuş gibi spor salonuna gitmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Haftada en az 3-4 gün yarım saatlik tempolu koşmak aslında yeterli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN