Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerji hamlelerimizi baltalamak istiyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerji hamlelerimizi baltalamak istiyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Birileri de bizi çok farklı şekilde akıl veriyorlar. Son yılların yükselen ekonomileri olan Çin ve Hindistan bu başarılarını kendi kaynaklarını değerlendirmeye borçludurlar. Ülkemizde sayıları az fakat sesleri çok çıkan belli kesimlerin enerji hamlelerimizi baltalamak için çaba harcadıklarını görüyoruz. Boşuna çabalamayın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyiğ Erdoğan Elektrik Yatırımları açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Şimdi nükleere başlıyoruz ama birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız olsanız da olmasanız da nükleer enerjiyi yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle: 

Elektrik santrallerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. 2017 sektöründe kamu ve özel sektörün tesis ettiği elektrik yatırımlarının açılışlarını gerçekleştiriyoruz. 1583 tesisi resmen ülkemize kazandırmış oluyoruz.

İnşallah yıl sonuna kadar 1191 adet toplam 2132 megawattlık elektrik üretim tesisini daha devreye alacağız. Böylece sadece 2017 yılı için 8222 megawatt'Lık tesisi ülkemize kazandırmış olacağız. Böylece yeni bir rekora daha imza atmış oluyoruz.

Ülkelerin büyüme oranlarıyla enerji tüketimleri arasında refah düzeyleriyle enerji tüketimleri arasında doğrudan bir ilişki vardır. Türkiye son 15 senedir yılda yüzde 5,7 büyüme kaydetti. Bu da enerji talebini hızlı bir şekilde artırmıştır. Artan talebi karşılamak için son 15 yılda bir çok yatırımı hayata geçirdik. Yerli kömürün elektrik üretimindeki payını yüzde 16'ya yükselttik.

Toplam kurulu gücümüzü 32 bin megavattan 83 bin megavata ulaştırdık. Bütün dünyada elektrik üretiminde kömür kullanımı giderek yaygınlaşıyor.

xBALTALAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Birileri de bizi çok farklı şekilde akıl veriyorlar. Son yılların yükselen ekonomileri olan Çin ve Hindistan bu başarılarını kendi kaynaklarını değerlendirmeye borçludurlar. Ülkemizde sayıları az fakat sesleri çok çıkan belli kesimlerin enerji hamlelerimizi baltalamak için çaba harcadıklarını görüyoruz. Boşuna çabalamayın. Çünkü ülkede dikili taşları yok.

Bir takım marjinal girişimler milletimizin kafasını bulandırmaya çalışıyor. Bir dönem HES'lerin bölücü terör örgütlerin çalışmalarını durdurmak için kurulduğunu söylüyorlardı. O barajlar bize çok farklı kazanımlar sağlıyor, içme suyundan tut, çevre güzelliğine kadar... Tüm bunlarla beraber sulamada sağladığımız imkanlar inkar edilemez gerçekler. Biz geldiğimizde doğru düzgün HES yoktu.

Şimdi nükleere başlıyoruz ama birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız olsanız da olmasanız da nükleer enerjiyi yapacağız.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN