Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlaç sanayisinde darbeler yedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlaç sanayisinde darbeler yedik

Türkiye’nin teknoloji yoğun sanayiine geçiş yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilaç konusunda ise, “Kimyasalın ağırlıkta olduğu üretimler sebebiyle ilaç sanayisinde darbeler yediğimize inanıyorum. Kimyasaldan doğala mı gideceğiz çalışma yapılmalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teknoloji yoğun bir sanayiye doğru geçiş yapıldığını ve ilaç sanayisinde çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen “11. Kalkınma Planı” tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, kalkınmayı yalnızca iktisadi alanla sınırlamıyor, sosyal ve manevi kalkınmayı da önemsediklerini söyledi. Planlamanın önemine de değinen Erdoğan, “Bizim için amaçlarımıza ulaşmanın en önemli aracı planlamadır. Planlama doğru işi yapmak demektir. Bunun için evvela önceliklerimizi doğru bir biçimde belirmemiz ve hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi. Türkiye’nin, bölgesindeki pek çok ülkeyle kıyaslandığında doğal kaynak zengini olmadığına işaret eden Erdoğan, “Bu gerçeği bilmemiz lazım. Buna karşılık bilgi ve teknolojiyi esas alarak sanayileşme konusunda çok iyi bir sicile sahibiz. Artık dünün tekstil ve tarıma dayalı sanayisinin kısır döngüsünden çıkıp teknoloji yoğun bir sanayiye doğru geçiş yapıyoruz. Orta yüksek teknolojili ürünler üretebilen bir imalat sanayi alt yapısını büyük ölçüde oluşturmuş durumdayız” diye konuştu. İlaç sanayisine de değinen Erdoğan, “Kimyasalın ağırlıkta olduğu üretimler sebebiyle ilaç sanayisinde darbeler yediğimize inanıyorum. Bu konunun üzerinde bence hocalarımızın durması lazım. Biz kimyasaldan doğala mı gideceğiz, doğaldan kimyasala mı gideceğiz, bunlar üzerinde de bir çalışmanın yapılmasının gereğine inanıyorum” diye konuştu. GDO’lu ürünler noktasındaki hassasiyeti de artırmak gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet olarak birinci derecede bu bizim sorumluluğumuzda. Hükümet olarak bu konuda atacağımız adımların hassasiyetini özellikle ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. İş gücünün eğitim seviyesini ve verimliliğini yükseltirken sosyal güvenlik şemsiyesinin kapsayıcılığını da artırdıklarını belirten Erdoğan, “Anne sağlığının iyileştirilmesi başta olmak üzere pek çok temel göstergeyi olumlu yönde geliştirdik” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin 2002’de 17 milyar liralık kamu yatırımı yaptığını ancak hükümetleri döneminde bu rakamı, 7 kat artırarak, 2017’de 128 milyar liraya çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, kamu-özel iş birliği modeliyle 2002’den bugüne kadar toplam yatırım tutarı 50,6 milyar dolar olan 158 projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizdi.    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN